Zelf plaatsen kruipruimte isolatie

Als u slechts een beperkt budget heeft om uw woning te isoleren, dan is het logisch dat u bepaalde zaken liever zelf uitvoert. Vooral als het budget niet toereikend genoeg is om personeel te betalen. Een groot deel van de isolatie mogelijkheden is ook helemaal niet lastig om zelf aan te brengen. Het is alleen wel belangrijk dat u weet wat u doet. Als u het isoleren niet goed aanpakt dan kan u tegen verschillende problemen aanlopen. Bij kruipruimte isolatie ligt de animo om de klus zelf aan te pakken iets minder hoog. De meeste mensen vinden het niet prettig om de kruipruimte in te gaan. De ruimte is tenslotte niet al te groot en wordt verder beperkt door het aanbrengen van isolatiemateriaal. Ondanks dat dit soort vooroordelen een beetje tegenstaan is het niet lastig om uw eigen kruipruimte te isoleren.

Bepaal welk isolatiemateriaal u gaat gebruiken

Voordat u zelf aan de slag kan gaan om uw kruipruimte te isoleren is het belangrijk dat u weet welk isolatiemateriaal u gaat gebruiken. De verschillende materialen hebben allemaal hun eigen voor- en nadelen. U kan kiezen uit: isolatiematrassen, PUR, schelpen, isolatiechips of parels. Isolatiematrassen worden vaak gemaakt van bekende isolerende matrassen. Denk bijvoorbeeld aan glaswol of steenwol. Het enige nadeel van deze matrassen is dat u wel een grote kruipruimte moet hebben om deze te plaatsen. U heeft minimaal 50 centimeter nodig om door de kruipruimte te kruipen en de matrassen aan te brengen. Als u kiest voor schelpen, isolatiechips of isolatieparels dan heeft u voldoende aan een beperkte ruimte. Deze materialen kunnen onder het huis gepompt worden, maar u heeft hiervoor wel een speciale pomp nodig. Als u dit niet heeft dan is het misschien slimmer om de isolatie uit te besteden. Een pomp kan soms wel gehuurd worden, maar dit brengt natuurlijk wel extra kosten met zich mee.

Hou rekening met de beperkte ruimte

Voordat u aan de klus begint denkt u misschien dat het een eitje is om de kruipruimte te isoleren. Het is wel belangrijk dat u uzelf moet voorstellen dat een kruipruimte echt zeer beperkt is. De ruimte moet echt minimaal 50 cm zijn om überhaupt glaswol aan te kunnen brengen. Wij raden u aan om eerst eens in de kruipruimte te gaan en te ervaren hoe dit is. Het is van belang dat u de complete kruipruimte isoleert dus kruip eens naar achteren en ervaar hoe dit is. Zelfs als u geen claustrofobie heeft kan u hier last van krijgen in een kruipruimte. Als u merkt dat u dit totaal niet prettig vind dan raden wij u aan om het werk uit te besteden. Een isolatie expert weet wat hij doet en heeft geen problemen met het kruipen in kruipruimtes. Uiteraard moet uw kruipruimte dan nog wel steeds 50 centimeter hoog zijn als u gebruik wilt maken van isolatiematrassen in de vorm van glaswol of steenwol. Als dit niet zo is dan kan er gekozen worden voor een alternatief als isolatiekorrels of parels.