Voordelen vloerisolatie

Natuurlijk plaatsen we niet zomaar vloerisolatie in huis. We doen dit natuurlijk omdat er een aantal voordelen aan vloerisolatie zitten. De meeste mensen kiezen voor deze vorm van isolatie om geld te besparen op de energierekening. Naast een leuke besparing op de energierekening zijn er nog meer voordelen zoals een verbeterd wooncomfort. Alle voordelen hebben wij voor u op een rijtje gezet. U krijgt zo een idee wat er allemaal mogelijk is door vloerisolatie in huis te plaatsen. Daarnaast wordt u zo langzaam aan overtuigd om uw eigen vloer te isoleren. Als u kijkt naar de voordelen is dit absoluut de moeite waard om in te investeren.

Verbeter het wooncomfort in huis

Het allerbelangrijkste van uw eigen woning blijft natuurlijk het wooncomfort. Comfortabel wonen willen we allemaal en is een belangrijke reden om te kiezen voor isolatie. Als u kiest voor vloerisolatie dan merkt u direct dat het wooncomfort hoger ligt. De temperatuur in huis kan tot wel 4 graden uit zichzelf toenemen. Eventueel kan u het wooncomfort extra verhogen door ook meteen vloerverwarming aan te leggen. Een koude vloer is dan echt verledentijd en voortaan heeft u heerlijke warme voeten. U hoeft zelfs geen sokken meer te dragen en u kan lekker op uw blote voeten lopen op de warme vloer. Dankzij de isolatie voelt u ook geen tocht meer over de vloer trekken. U heeft zo een aangenaam warm gevoel in huis en dit verbeterd het wooncomfort aanzienlijk.

Bespaar geld op uw energierekening

De belangrijkste reden waarom we massaal onze vloer isoleren is natuurlijk het financiële plaatje. De energierekening kan flink oplopen en de eindrekening is altijd een grote schrok voor de meeste mensen. Als u kiest voor vloerisolatie dan kan u ongeveer tussen de 5 en 7 kub gas per vierkante meter vloer besparen. Het rendement loopt ongeveer op tot 8 procent rente. Stel dat u het bedrag dat u op de spaarrekening heeft gereserveerd voor vloer isolatie vast zet dan krijgt u lang geen 8 procent rente. Als u kiest voor vloer isolatie dan verdiend u de kosten terug plus 8 procent rente. Gemiddeld bespaart u bij een doorsnede gezinswoning 200 euro per jaar aan gas.

Zorg voor een gezonder leefklimaat met vloerisolatie

De meeste mensen weten vooral dat vloerisolatie zorgt voor een besparing op de energierekening. Ze weten alleen niet dat de woning ook een gezonder leefklimaat krijgt door het aanbrengen van vloerisolatie. Huisstofmijt is in veel woningen een probleem en wordt flink beperkt in zijn leefomgeving dankzij vloerisolatie. Vocht en schimmel problemen zijn ook al snel verleden tijd dankzij nieuwe vloerisolatie. U heeft geen last meer van condens op de ramen en als bewoner van de woning voelt u uzelf een stuk prettiger dankzij vloerisolatie. Het isoleren van uw vloer brengt dus een aantal voordelen met zich mee. Een groot deel van de voorwaarden zijn absoluut interessant om zelf te ervaren met uw eigen woning. Maak van uw woning een fijne leefomgeving door isolatie op de vloer aan te brengen.