Voordelen spouwmuurisolatie

De meeste woningeigenaren zijn op zoek naar een manier om hun warmteverlies enigszins te beperken. De stookkosten liggen vaak een stuk hoger dan onze energiekosten en dit is de reden dat we hierop het beste kunnen besparen. Als u wilt besparen op uw stookkosten dan komt u al snel uit bij isolatie. Er zijn heel veel verschillende manieren om uw woning te isoleren. De meeste woningeigenaren komen al snel uit bij spouwmuurisolatie. Het is een eenvoudige ingreep om warmteverlies in een woning te beperken. Via de spouwmuur en vloer verliest u namelijk relatief de meeste warmte. Daarnaast zijn er nog een aantal voordelen die wij voor u op een rijtje gezet hebben bij het isoleren van uw spouwmuur.

Warmteverlies beperken met spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie wordt vooral toegepast om warmteverlies te beperken. Woningeigenaren kunnen flink wat geld besparen op hun energiefactuur door de spouwmuur te isoleren. Hoeveel warmte u kan beperken is een beetje afhankelijk van het type woning waarin u woont. Bij een tussenwoning kan u al snel 350 m3 gas besparen terwijl bij een vrijstaande woning u tot wel 795 kubieke meter gas kan besparen. U kan flink wat geld terugverdienen met het besparen van energie op uw energierekening. Vaak verdiend u binnen 3 tot 4 jaar al de kosten van spouwmuurisolatie terug. Na deze periode boekt u zelfs een leuke jaarlijkse winst op uw spouwmuurisolatie. Dit rendement verdiend u absoluut niet op uw spaarrekening en dit maakt spouwmuurisolatie interessant.

Meer comfort met spouwmuurisolatie

Een voordeel van spouwmuurisolatie is dat u ook meer kan genieten van extra comfort in huis. De temperatuur gaat in huis voelbaar omhoog en dit zorgt voor een behaaglijk gevoel zonder dat de kachel constant moet stoken. U heeft ook geen last meer van trek of schijntocht dankzij de isolatie. Als u kiest voor steenwol of glaswol dan heeft u ook minder last van geluidsoverlast. U zal minder geluiden op straat horen of overlast hebben van de buren. De temperatuurverdeling in huis is ook veel gelijkmatiger dankzij de isolatie. Tijdens de zomermaanden blijft het in huis langer koel dankzij de isolatie.

Spouwmuurisolatie is relatief voordelig

Nog een reden waarom er vaak gekozen wordt voor spouwmuurisolatie is dat het relatief voordelig is. Vooral als u het in verhouding bekijkt met de opbrengst. De totale kosten zijn heel erg afhankelijk van de gekozen isolatiematerialen en het oppervlakte dat u wilt isoleren. Gemiddeld genomen liggen de prijzen tussen de € 700 en € 1000. De meeste woningeigenaren verdienen hun investering binnen 3 tot 4 jaar terug. Na deze periode beginnen ze zelfs winst te maken op hun investering in de woning. Bij stijgende energieprijzen verdiend u de isolatie zelfs nog sneller terug.

Spouwmuurisolatie is snel geregeld

Misschien wel een groot voordeel aan spouwmuurisolatie is dat het gewoon snel geregeld is. Binnen één werkdag is uw spouwmuur volledig geïsoleerd zonder dat er een ingrijpende actie moet worden ondernomen. Er wordt alleen een klein gaatje geboord in de voeg waar een slang op wordt aangesloten. De spouwmuur wordt vervolgens volgespoten met isolatiemateriaal. Na afloop wordt het gaatje weer dichtgemaakt en ziet u niets meer van de ingreep. De snelle methode waarop de isolatie wordt aangebracht is absoluut één van de voordelen.