Voordelen kruipruimte isolatie

Als u een kruipruimte heeft dan kan het interessant zijn om deze zo goed mogelijk te isoleren. Als u in het bezit bent van een kruipruimte dan kan u last hebben van warmteverlies en opstijgend vocht. Het vochtgehalte in huis kan flink hoger liggen door de aanwezigheid van een kruipruimte die nog niet geïsoleerd is. Sterker nog u kan tot wel 10% aan energie per jaar verliezen voor een kruipruimte. Voor veel woningeigenaren is dit meteen de reden om ervoor te kiezen een kruipruimte te isoleren. De temperatuur in huis neemt hierdoor zonder extra stookkosten al snel toe. Daarnaast merkt u dit aan uw energiefactuur waardoor uw investering relatief snel terugverdiend wordt. Als u nog twijfelt aan het plaatsen van isolatie in uw kruipruimte dan hebben wij de voordelen voor u op een rij gezet. U heeft zo precies een idee wat u kan verwachten.

Wat zijn de belangrijkste voordelen aan kruipruimte isolatie?

Als u gaat investeren in kruipruimte isolatie dan is het belangrijk om te weten wat de voordelen zijn. Wij geven u een aantal belangrijke voordelen mee zodat u zelf kan overwegen wat u gaat doen. Helaas zijn er zoveel voordelen dat we lang niet alles kunnen benoemen. We proberen wel een beeld te geven van de belangrijkste zodat u een idee heeft wat u kan verwachten van het isoleren van uw kruipruimte. Eén van de voordelen is dat optrekkend vocht uit uw kruipruimte wordt tegengehouden. Het vochtniveau in huis wordt lager en dit zorgt al snel voor een aangenaam wooncomfort. U heeft dus niet alleen financieel voordeel, maar ook qua comfort. Naast comfort wordt ook warmteverlies flink beperkt dankzij het isoleren van de kruipruimte. Dit merkt u direct aan de energierekening. Als u besluit om kruipruimte isolatie aan te brengen dan ondervind u relatief weinig overlast. De isolatie zorgt direct voor een meerwaarde aan uw woning. De investering in kruipruimte isolatie heeft u hierdoor al snel weer terugverdiend.

Verlaag uw energierekening met kruipruimte isolatie

Eén van de belangrijkste voordelen voor de meeste woningeigenaren is dat u de energierekening kan verlagen door de kruipruimte te isoleren. U isoleert de woning meestal zodat u het warmteverlies kan beperken. Als u minder hoeft te stoken vanwege de isolatie in de kruipruimte dan merkt u dit direct op uw energierekening. U behaalt direct vanaf de eerste dag een bepaalt rendement. Dit rendement is afhankelijk van uw situatie en welk isolatiemateriaal u gekozen heeft om de kruipruimte te isoleren. Het zal u nog verrassen hoe hoog het rendement in uw woning zal zijn. We denken vaak al snel aan het isoleren van daken en spouwmuren, maar we vergeten vaak onze kruipruimte te isoleren. Terwijl de kruipruimte isolatie absoluut bij één van de belangrijkste isolatieposten hoort. Het is de moeite waard om eens te kijken naar de mogelijkheden om uw eigen kruipruimte te isoleren.