Voordelen gevelisolatie

Helaas zijn er nog genoeg woningen in ons land met een niet geïsoleerde gevel. Er zijn gelukkig wel oplossingen om hier bewust verandering in te brengen. Steeds meer woningeigenaren besluiten dan ook om deze stap te nemen en de gevel te laten isoleren. De gevel laten isoleren kan op twee verschillende manieren. Dit kan door aan de binnenzijde isolatie aan te brengen. Bijvoorbeeld met een voorzetwand in uw woning. Een andere methode is door aan de buitenzijde een nieuwe gevel te plaatsen. Beide vormen van isolatie zijn mogelijk en hebben beide hun voor en nadelen. Wij hebben dit keer alle voordelen van gevelisolatie voor u op een rijtje gezet.

Beperk het verlies aan warmte via uw gevel

Voor de meeste woningeigenaren is het beperken van warmteverlies de voornaamste reden om gevelisolatie te plaatsen. Via de gevel verliest u al snel tussen de 20 en 30% aan warmte. Als u dit verlies tot het minimum kan beperken dan bespaart u al snel honderden euro’s op jaarbasis. Dit gunstige rendement is de moeite waard om te investeren in gevelisolatie. Ieder jaar krijgt u namelijk de afrekening van uw energie. De totale kosten lopen al snel hoog op en dit is reden genoeg om te investeren in nieuwe gevelisolatie. U kan zo de kosten zoveel mogelijk zelf proberen terug te dringen.

Beperk de CO2 uitstoot van uw woning

Uiteraard wilt u als eigenaar van uw eigen woning een steentje bijdragen aan de natuur. Iedere woning stoot dagelijks CO2 uit o.a. door het verbruik van gas en energie. Door dit in te perken kan u de CO2 uitstoot van uw woning flink verlagen. U draagt zo uw eigen steentje bij door een schonere leefomgeving te creëren voor uw gezin. Wist u namelijk dat 40% van de totale CO2 uitstoot wordt veroorzaakt door uw eigen woning? U kan dit percentage flink terugdringen door gebruik te maken van gevelisolatie. Naast het beperken van de Co2 uitstoot zal uw eigen wooncomfort flink verbeteren dankzij uw nieuwe isolatie.

Beperken van omgevingsgeluiden

Als u in een drukke stad woont dan heeft u al snel last van omgevingsgeluiden. Gelukkig kan u deze enigszins beperken door gebruik te maken van gevelisolatie. De omgevingsgeluiden kunnen flink storend zijn. Uit onderzoek is gebleken dat geluidsoverlast zelfs schadelijk is voor de gezondheid. Door gebruik te maken van gevelisolatie kan u de omgevingsgeluiden filteren. Er zijn verschillende soorten isolatiematerialen in omloop om in uw gevelisolatie te verwerken. Helaas zijn niet alle materialen geschikt om omgevingsgeluiden te filteren. Glaswol en steenwol staan bekend om de eigenschappen om omgevingsgeluiden te filteren. Steenwol zorgt er zelfs voor dat de overlast zeer beperkt wordt. Het enige nadeel van steenwol is dat het op thermisch gebied iets minder isoleert dan glaswol. Dankzij steenwol is het zelfs in een druk centrum mogelijk om gewoon van uw rust in huis te genieten.