Voordelen dakisolatie

Alleen uw spouwmuur isoleren is natuurlijk leuk vanwege de lage investeringskosten. Alleen de warmte in uw woning stijgt altijd op. Dit betekend dat u alsnog warmte verliest. Als uw dak niet geïsoleerd is dan kan u flink wat warmte verliezen ondanks dat u geïnvesteerd heeft in isolatie. De voordelen van dakisolatie zijn absoluut interessant te noemen en kunnen de moeite waard zijn om eens naar te kijken. Het belangrijkste voordeel is natuurlijk het rendement dat u kan behalen met nieuwe dakisolatie. Daarnaast kan u een aangenaam leefklimaat realiseren dankzij dakisolatie. Naast deze voordelen zijn er nog een aantal die wij voor u op een rijtje gezet hebben.

Verdien de kosten snel weer terug met dakisolatie

Een van de grootste voordelen van dakisolatie aanbrengen is de snelle terugverdientijd. Er is geen enkele vorm van isolatie in huis waarmee u zoveel geld kan besparen als met dakisolatie. We weten namelijk allemaal dat we de warmte van onze woning via het dak verliezen. Het grootste deel van energieverlies gebeurd dan ook via het dak. Door het dak te isoleren kan u warmteverlies flink beperken en zo geld besparen op uw energierekening. Als uw zolder verwarmd is en u heeft een schuindak dan bespaart u al snel € 660 per jaar. Het is natuurlijk een beetje afhankelijk van het type woning dat u heeft. Dit maakt dakisolatie absoluut de moeite waard omdat u de investering al binnen een paar jaar heeft terugverdiend. U hoeft hier geen enkele moeite voor te doen voordat u het weet is het alweer terug op uw rekening.

Meerwaarde voor uw woning

Een groot voordeel aan dakisolatie naast het hoog rendement is dat het meerwaarde kan bieden aan uw woning. Een hogere isolatiewaarde van uw woning betekend ook meteen een lager energielabel. Het energielabel is tegenwoordig verplicht bij de verkoop van uw woning. Als uw energielabel positief is dan verkoopt uw woning natuurlijk een stuk beter. De waarde van uw woning kan zelfs stijgen na het aanbrengen van dakisolatie. Het is tenslotte een investering die ook voor de volgende bewoner flink wat meerwaarde biedt. Nog een voordeel van dakisolatie is dat u geluidsoverlast kan beperken. Dit is natuurlijk ideaal als u plannen heeft om van uw zolder een extra slaapkamer te maken. Uw kindje wordt zo niet wakker van geluidsoverlast dankzij de aanpassingen in het dak. Alleen al vanwege deze voordelen kan het de moeite waard zijn om een woning te isoleren.

Problemen oplossen met dakisolatie

Door uw dak te isoleren kan u ook meteen verschillende problemen oplossen. Ongedierte vind bijvoorbeeld het klimaat in huis minder prettig vanwege uw nieuwe isolatie. U zal hierdoor minder hinder ondervinden van ongedierte dankzij dakisolatie. Vochtproblemen worden dankzij professionele dakisolatie ook flink teruggedrongen. U leeft zo direct in een gezonder klimaat dankzij uw nieuwe isolatie.