Vlokken vloerisolatie

Isolatieplaten klinken lekker makkelijk, maar helaas is het niet bij elke vloer mogelijk. Als uw vloer ongelijk is dan zijn isolatieplaten niet de juiste optie. U kan ze misschien nog wel neerleggen, maar de platen sluiten niet goed aan. Het resultaat is dat de isolatie alsnog zorgt voor warmteverlies tussen alle kieren en gaten. Gelukkig zijn er ook alternatieven voor vloerisolatie als u geen strakke effen vloer heeft. Een manier om uw vloer wel te isoleren is door gebruik te maken van vlokken. De vlokken worden ook wel Cellulose genoemd en zijn zeer milieuvriendelijk. De vlokken worden gemaakt van gerecycled papier en heeft een uitstekende thermische en akoestische isolatie. De materialen zijn zeer eenvoudig aan te brengen ook op een oneffen vloer.

Vlokken vloerisolatie is de ideale oplossing voor het isoleren van uw ruimte

Cellulose kan in verschillende ruimtes gebruikt worden om te isoleren. Bijvoorbeeld in de kruipruimte, maar zelfs onder het plafond of vloer. Het isolatiemateriaal heeft een uitstekende isolerende werking en doet er alles aan om warmteverlies te voorkomen. Als u besluit om de vlokken in uw kruipruimte te spuiten dan heeft u nog een voordeel. Cellulose kan namelijk een prima bescherming bieden tegen vocht. U zal merken dat door het plaatsen van vloerisolatie met vlokken uw vochtproblemen direct afnemen. Vanwege het verminderde vochtniveau in huis ontstaat er een aangenaam wooncomfort. Vlokken vloerisolatie wordt ook vaak toegepast in flats vanwege de akoestische dekking. Door een verlaagd plafond te maken en deze te voorzien van vlokken isolatie heeft u minder last van de bovenburen. U kan zo prima geluid isoleren met deze handige vlokken. Het is een uitstekend materiaal om holle ruimtes minder hol te laten klinken en zo akoestisch een verbetering in uw woning aan te brengen.

Het voordeel van vlokken vloerisolatie

Steeds meer mensen kiezen ervoor om de vloer op te vullen met vlokken. Alleen wat is er zo interessant aan isoleren met vlokken? Wij hebben uitgezocht wat de voordelen zijn aan het gebruik van vlokken als vloerisolatie. Eén van de voordelen is dat u gebruik maakt van een zeer milieuvriendelijk materiaal. Cellulose bestaat uit gerecycled papier en is uitermate gebruiksvriendelijk. Nog een voordeel is dat u het eigenlijk overal kan aanbrengen. U kan de vlokken onder uw huidige vloer leggen, in de kruipruimte en zelfs in het plafond. De vlokken geven een uitstekende isolatiewaarde en ook geluidsoverlast wordt flink beperkt. In een appartement kan u zo de overlast van de buren flink beperken. Eventuele opstijgende vocht vanuit de kruipruimte kan dankzij de vlokken tegengehouden worden. Doordat de vlokken altijd hun isolatiewaarde behouden heeft u geen last van rendementsverlies. Over 10 jaar heeft u nog steeds hetzelfde rendement als na het aanbrengen van de isolatie in uw woning. Dit is wel zo prettig om te weten als u voerisolatie gaat aanbrengen. U wilt tenslotte niet over een paar jaar weer opnieuw beginnen met isoleren. Deze voordelen zijn voor veel mensen reden genoeg om te kiezen voor Cellulose als vloerisolatie.