Vloerisolatie schuur

Als u spullen wilt opslaan in de schuur dan kunnen we het ons goed voorstellen dat u deze wil isoleren. Sommige spullen zijn namelijk niet bestand tegen de kou en vocht in de schuur. Door uw schuur te isoleren kan u er bijvoorbeeld voor zorgen dat de temperatuur niet meer onder het vriespunt komt. Naast deze reden kan er nog een zijn om uw schuur te isoleren. U heeft bijvoorbeeld besloten om van uw schuur een hobbyruimte te maken. Voor deze aanpassing is een warmtebron in de schuur geplaatst. Natuurlijk wilt u de kosten van zo’n warmtebron zoveel mogelijk beperken. Dit kan het beste door de schuur te isoleren. Door de schuur te isoleren kan u zoveel mogelijk de warmte in de schuur houden. U hoeft zo minder hard te stoken om de schuur warm te krijgen. Het is een aanrader om de schuur altijd eerst te isoleren voordat u überhaupt een warmtebron plaatst. Het aanbrengen van vloerisolatie schuur is eigenlijk niet veel anders dan in uw eigen woning. Uiteraard is het wel handig om uzelf goed in te lezen over het isoleren van uw vloer. Als u twijfelt over de beste isolatie methode, dan kan u de klus het beste overdragen aan een isolatie expert. Deze kan niet alleen de vloer isoleren, maar ook de wanden en het dak van uw schuur.

Check welke vloer uw huidige schuur heeft

De meeste schuren die standaard bij een woning zitten hebben een betonvloer. Helaas zijn ze meestal niet voorzien van een kruipruimte. Een kruipruimte isolatie heeft dus helemaal geen zin. Gelukkig zijn er wel andere oplossingen die u kan gebruiken om de vloer te isoleren. U kan bijvoorbeeld besluiten om een dekvloer aan te leggen met hierin isolatiematerialen. De speciale vloer wordt bovenop uw huidige betonvloer gelegd. Isolatieverlies via de dekvloer wordt zoveel mogelijk beperkt en dit merkt u aan de energierekening. Het enige minpuntje waar u bij een dekvloer rekening mee moet houden is dat de vloer hoger komt te liggen. Het kan dus voorkomen dat de deuren minder goed open en dicht gaan. In sommige gevallen moet de deur zelfs ingekort worden. U kan dit alles laten regelen door een isolatie expert zodat u hier zelf geen omkijken meer naar heeft.

Maak gebruik van brandveilige materialen voor de vloerisolatie van uw woning

Als u kiest voor een nieuwe dekvloer dan moet u nog wel een keuze maken uit de verschillende isolatiematerialen. Een groot deel van de schuren zit aan uw bestaande woning vast. Het is daarom extra belangrijk om te letten op de brandveiligheid van de isolatiematerialen. Daarnaast wilt u natuurlijk gewoon dat uw spullen in de schuur zelf beschermd worden tegen brand. Het is belangrijk om gebruik te maken van brandvertragende materialen. Glaswol of steenwol staan bekend om hun brandvertragende eigenschappen. U kan dit ook terugvinden in de symbolen die op het isolatiemateriaal staan. U komt bij isolatiemateriaal: B, S1 en D0 tegen. D0 is de beste optie als het gaat om brandvertraging en B is de standaard Europese brandklasse. U kan zo kijken welk isolatiemateriaal geschikt is voor de isolatie van uw schuur. Vooral als uw schuur van hout gemaakt is kan het slim zijn om te kiezen voor D0 materialen.