Vloerisolatie folie

Als u warmteverlies via uw vloer wil voorkomen dan zijn er verschillende oplossingen mogelijk. Eén van de mogelijkheden is het isoleren van uw vloer om zo het verlies te beperken. De gemiddelde temperatuur van uw vloer zal dankzij vloerisolatie ongeveer 4 graden toenemen. Dit voelt natuurlijk lekker aangenaam aan. Nog een voordeel is dat opstijgend vocht uit uw kruipruimte niet meer op kan stijgen uw woonkamer binnen. Nog een leuk voordeel is dat isolatievoordeel heel eenvoudig te plaatsen is. De doe-het-zelf klusser kan prima met het folie aan de slag en deze onder bijvoorbeeld het laminaat leggen. De belangrijkste voor en nadelen die u moet weten over vloerisolatie folie hebben wij voor u op een rij gezet. U weet zo precies wat u kan verwachten als u vloerisolatie folie besteld.

Bestel meerdere lagen vloerisolatie folie

Als u besluit om vloerisolatie folie te plaatsen dan bent u met één laag folie helaas niet nog niet klaar. Het is belangrijk om meerdere lagen aan te brengen zodat uw vloer uitstekend geïsoleerd is. Het voordeel van meerdere lagen is dat er al snel stilstaande lucht tussen komt. Dit gebeurd eigenlijk automatisch als u de folie op elkaar legt. De stilstaande lucht heeft een extra isolerende werking en helpt u om warmteverlies zoveel mogelijk te beperken. Daarnaast moet u rekening houden met de RC-waarde. De RC-waarde staat altijd per vloerisolatie type aangegeven. U heeft hierdoor verschillende mogelijkheden met vloerisolatie folie. Zo kan u investeren in een folie met een hogere RC-waarde en dus meer rendement. Het is absoluut interessant om de verschillende soorten eens met elkaar te gaan vergelijken.

Wat zijn de voordelen van vloerisolatie folie?

Buiten folie kan u natuurlijk nog uit veel meer verschillende soorten isolatiematerialen kiezen. Uiteraard is het logisch dat u dan denkt wat eigenlijk de voordelen zijn van vloerisolatie folie. Vandaag de dag is de keuze tenslotte ontzettend groot. Toch zijn er verschillende voordelen waardoor woningeigenaren uiteindelijk overstag gaan voor folie. Eén van de redenen is dat het relatief voordelig is. Vergeleken met andere materialen betaalt u relatief weinig per m2. Daar staat wel tegenover dat u vaak meerdere lagen moet aanbrengen waardoor de prijs wel wat dichter naar elkaar toe kruipt. Nog een voordeel is dat u folie eenvoudig zelf onder uw vloer kan leggen. U bent dus niet verplicht om een expert in te schakelen om uw vloer te isoleren. Vloerisolatie folie heeft een uitstekende isolerende werking mits u het in een aantal lagen aanbrengt. Doordat de folie weinig ruimte in beslag neemt kan u het eigenlijk bijna over aanbrengen. U kan de folie zelfs plaatsen in een kruipruimte waar de ruimte eigenlijk te laag is om isolatieplaten aan te brengen. Denk eventueel ook aan andere beperkte hoogte ruimtes zoals een vliering. Als deze voordelen u aanspreken dan kan u overwegen om te kiezen voor vloerisolatie folie. Dit kan in uw situatie misschien wel de ideale oplossing zijn om uw vloer te isoleren.