Vloerisolatie chips

Er zijn natuurlijk verschillende methodes en manieren om uw vloer te isoleren. Eén van deze methodes is door gebruik te maken van vloerisolatie chips. Steeds meer woningeigenaren besluiten om gebruik te maken van deze chips voor het isoleren van een woning. Meestal kiezen mensen hiervoor als ze een wat ouder huis hebben. Ze hebben vaak een kruipruimte waaruit kou en vocht naar boven stijgt. Het resultaat is niet alleen warmteverlies, maar ook veel vochtproblemen in huis. Deze problemen kan u oplossen door uw vloer te isoleren. Hiervoor kan u gebruik maken van isolatie chips. Deze chips hebben het vermogen om de vloer te isoleren en vocht problemen op te lossen. Daarnaast hebben vloerisolatie chips het voordeel dat het heel eenvoudig is om hiermee uw vloer te isoleren. De chips kunnen vrijwel moeiteloos aangebracht worden onder uw vloer.

De voordelen van isolatie chips

U twijfelt nog een beetje over vloerisolatie chips. Gelukkig hebben wij alle voordelen voor u op een rijtje gezet. U krijgt zo een idee wat het voordeel is aan isolatie chips. Eén van de voordelen is dat de chips vrij zijn van CFK of chloor. Na het plaatsen van de isolatie is het vrijwel reukloos. U heeft dus geen maanden overlast van geurtjes zoals bij andere isolatiematerialen soms wel gebeurd. De chips worden in de kruipruimte aangebracht. Het nadeel van isolatiematerialen in de kruipruimte is dat u soms er net niet meer bij kan als u een leiding wil aanleggen. Isolatie chips kan u gewoon aan de kant schuiven zodat u meer ruimte krijgt. Na afloop schuift u de chips weer terug voor de optimale isolatie. Daarnaast kunnen de chips uw woning beschermen tegen vocht. Als u last heeft van vochtproblemen dan kan het verstandig zijn om de chips aan te brengen. Mocht u kiezen voor isolatie chips onder uw vloer dan moet u minimaal 30 centimeter ruimte hebben in uw kruipruimte. Er wordt namelijk een laag van 30 centimeter aangebracht voor een uitstekend isolerend effect. Als ze dik worden aangebracht dan behaalt u pas het juiste rendement. Mocht u een minder dikke laag aanbrengen dan merkt u dit direct. Er kunnen opnieuw problemen met vocht ontstaan en u heeft nog steeds last van warmteverlies. Wij raden u dan ook aan om de 30 centimeter als minimale lijn aan te houden.

Wat zijn de nadelen van vloerisolatie chips?

Zoals altijd zitten er ook nadelen aan voordelen verbonden. Als u gaat werken met de chips dan moet u rekening houden met deze nadelen. Op het gebied van isolatie zijn de chips vaak wat minder effectief dan bijvoorbeeld PUR. Er zijn dus alternatieven die beter werken dit is absoluut een nadeel te noemen. De chips zijn wel ideaal om vochtproblemen tegen te gaan. Dit doen chips misschien wel beter dan andere isolatiematerialen. Maar ook op het gebied van brandveiligheid zijn er betere oplossingen dan de chips. Ondanks deze nadelen scoren ze over het algemeen goed en kunnen de chips een prima oplossing zijn voor vloerisolatie aan de onderzijde van uw vloer.