Vloerisolatie camper

Als u een tweedehands camper heeft gekocht dan wilt u deze misschien gaan opknappen. Al snel legt u er een nieuwe vloer in en plaatst u misschien nieuwe meubels en accessoires. Als u bezig bent met het opknappen van de camper dan kan u eventueel vloerisolatie overwegen. In een camper wordt u al snel beïnvloed door het wisselende weer. Vooral als u gaat kamperen in Nederland kan u last krijgen van flinke regenbuien. Het kan dan slim zijn om uw camper vooraf aan te pakken door de vloer te isoleren. U wilt het tenslotte niet koud hebben als u in de camper gaat schuilen voor de regen. Of wat dacht u van een wat koelere nacht op een camping in Nederland? Met de hulp van vloerisolatie kan u ervoor zorgen dat het altijd een aangename temperatuur in de camper blijft. Warmteverlies kan zoveel mogelijk beperkt worden door isolatie aan te leggen. U kan isolatie aanleggen in de wanden, maar dit gaat al snel ten kosten van uw ruimte. Een slimme oplossing is om uw camper te isoleren in de vloer. Dit kost het minste ruimte en is uiteraard een efficiënte oplossing om de temperatuur aangenaam te maken. Kamperen tijdens de koelere maanden is nu geen ramp meer dankzij de degelijke isolatie.

Isolatieplaten als vloerisolatie in uw camper

De meest eenvoudige manier om een camper te isoleren is door gebruik te maken van isolatieplaten. Met een camper heeft u toch bepaalde beperkingen waar u rekening mee moet houden. Dit is niet alleen de afmetingen, maar bijvoorbeeld ook dat er geen kruipruimte aanwezig is die u kan isoleren. U zal dus aan de bovenzijde van de vloer isolatie moeten aanbrengen. Bovenop de isolatie kan u vervolgens de nieuwe vloer leggen. Dit is het eenvoudigste te realiseren met een paar isolatieplaten die u als ondergrond gebruikt. Isolatieplaten bieden een uitstekende bescherming tegen warmteverlies. Daar komt nog eens bij dat de platen ervoor zorgen dat geluidsoverlast beperkt wordt. De platen kunnen heel eenvoudig op maat gemaakt worden. Met een scherp mes kan u de platen vaak al op maat van uw camper maken. De klus is eenvoudig zelf uit te voeren. Uiteraard is het ook mogelijk om dit te laten doen als het zelf niet lukt. Voor een camper heeft u vaak al aan een paar platen voldoende. U kan zo eventueel overwegen om wat duurdere isolatieplaten te nemen. Het is tenslotte geen groot oppervlakte dus u betaalt nooit de hoofdprijs, maar u heeft wel een uitstekend rendement. De platen worden standaard aangeleverd in 2 x 1 m.

Wat is het voordeel van uw campervloer isoleren?

Een woning isoleert u vaak om warmteverlies te voorkomen en zo te besparen op uw energierekening. Wij kunnen het ons goed voorstellen dat u bij een camper niet zo let op de energierekening. U gebruikt tenslotte al niet veel energie bij een camper. Toch kan vloerisolatie wel interessant zijn, maar meer om het wooncomfort te verbeteren. U kan zo comfortabeler verblijven in uw eigen camper doordat de temperaturen constanter zijn. U heeft geen last meer van tocht en het is uit zichzelf al snel warm in de camper. Als het warm weer buiten is dan blijft het in de camper juist weer langer koel. Dit zijn voordelen die de overweging waard zijn om uw vloer te isoleren.