Vloerisolatie bovenzijde

Bij de meeste woningen wordt vloerisolatie eigenlijk altijd aan de onderzijde van de vloer geplaatst. Ondanks dat dit bijna altijd gebeurd zijn er ook nog alternatieven. Vloerisolatie via de bovenzijde van de vloer is eigenlijk steeds meer in opkomst en komt steeds vaker voor bij woningen. Het is vooral populair bij mensen die geen kruipruimte hebben. Het is dan financieel vaak niet haalbaar of zinvol om speciaal voor de isolatie een kruipruimte aan te brengen. De vloer isoleren aan de bovenzijde kan ontzettend interessant zijn als u geen kruipruimte heeft. Er is namelijk geen mogelijkheid om uw vloer aan de onderzijde te isoleren. Naast deze keuze kan het natuurlijk ook voorkomen dat u de woning extra wil isoleren. Bijvoorbeeld door uw woning aan de onder en bovenzijde te isoleren. Dit behoort tot de mogelijkheden om warmteverlies geen kans meer te geven bij uw woning. Het is interessant om alle risico’s zoveel mogelijk te beperken dankzij de isolatie aan beide zijden. Informeer gerust bij uw isolatie expert om zowel de bovenzijde als onderzijde te isoleren.

Welke mogelijkheden heeft u bij vloerisolatie bovenzijde?

Als u vloerisolatie aan de bovenzijde wil aanbrengen dan heeft u natuurlijk verschillende mogelijkheden. U kan zelf bepalen welke mogelijkheid u de beste keuze vind. Eén van de mogelijkheden is het aanbrengen van een speciaal isolerend ondertapijt. Bovenop het ondertapijt gaat u vervolgens de nieuwe vloer plaatsen. Naast een ondertapijt kan u ook kiezen voor een isolerende dekvloer. Vooral het plaatsen van een isolerend ondertapijt zal voor de meeste mensen interessant zijn. De investering in een ondertapijt is namelijk gering en u heeft slechts een kleine investering nodig. Het nadeel van zo’n ondervloer is dat het rendement vrij beperkt is. U bespaart dus niet de honderden euro’s per jaar die u zou verwachten. Ondanks dat het rendement niet mega hoog is kan het wel interessant zijn als u van plan bent vloerisolatie aan de bovenzijde te plaatsen.

Een nieuwe isolerende dekvloer plaatsen

Een compleet nieuwe isolerende dekvloer is misschien wel de meest ingrijpende verbouwing om uw woning te isoleren. Er zullen niet veel mensen kiezen voor deze oplossing om een vloer te isoleren. Het nadeel van zo’n dekvloer is dat deze al snel 5 tot 10 cm van uw ruimte in huis inneemt. U kan hierdoor niet meer elke vloer erop leggen. Dit is wel iets om mee rekening te houden. U wilt tenslotte nog wel de deur open kunnen doen zonder tegen de dekvloer aan te stoten. Het kan voorkomen dat u nieuwe plinten nodig heeft en deuren ingekort moeten worden. Het is handig om met al deze zaken rekening te houden voordat u besluit om een nieuwe dekvloer te plaatsen. Meet eventueel de mogelijkheden vooraf uit. Wat er bijvoorbeeld met uw vloer gebeurd als u deze 10 centimeter laat stijgen. U kan hierover uiteraard ook overleggen met uw eigen isolatie expert. De expert kan u laten zien welke gevolgen dit kan hebben voor uw woning. Aan de hand van deze gevolgen kan u besluiten of u door wilt zetten met een nieuwe dekvloer of dat u kiest voor een alternatief zoals een isolerend ondertapijt.