Vloerisolatie blokhut

Een blokhut isoleren doet eigenlijk lang niet iedereen. Er zijn genoeg mensen die ervoor kiezen om een blokhut niet te isoleren. Het is vooraf voor uzelf belangrijk om na te denken waar u de blokhut voor gaat gebruiken. In sommige situaties is het misschien helemaal niet nodig om de blokhut te isoleren. Als u de blokhut wil gebruiken als extra woonruimte dan raden wij u wel aan om deze te isoleren. Bijvoorbeeld als u een hobby wil gaan uitvoeren in de blokhut. Wie weet wil u de hut zelfs gebruiken als B&B slaapkamer? Verschillende vormen van isolatie kunnen dan interessant zijn. Als u besluit om vloerisolatie in de blokhut te plaatsen dan moet er wel verwarming aanwezig zijn. In een onverwarmde blokhut heeft vloerisolatie helemaal geen nut. Er moet dus wel een verwarmingsbron in de blokhut geplaatst worden om de vloer te isoleren. Als u de blokhut alleen gebruikt als fietsenstalling dan heeft het helemaal geen nut. Dan kan u net zo goed geen isolatie aanbrengen want dit is helemaal niet noodzakelijk.

Vloerisolatie overwegen in een blokhut

Als u besluit om een verwarmingsbron in uw blokhut te plaatsen dan kan vloerisolatie absoluut het overwegen waard zijn. U wilt de blokhut dan zo optimaal mogelijk isoleren. Alleen door uw blokhut optimaal te isoleren kan u het energieverbruik zoveel mogelijk beperken. Als u een verwarmingsbron gaat plaatsen dan raden wij u aan om verschillende onderdelen te isoleren. U kan bijvoorbeeld het dak, de wanden en de vloer isoleren. De meeste blokhutten worden voor de isolatie geplaatst op een betonnen ondervloer. Onder de betonnen ondervloer worden EPS platen van 5 tot 10 centimeter geplaatst. Dit is een methode om uw blokhut te isoleren. Uiteraard zijn er ook nog andere oplossingen bijvoorbeeld het plaatsen van isolatiemateriaal bovenop de vloer. Dit kunnen isolatieplaten zijn, maar ook isolatiefolie. Mocht u isolatie plaatsen dan is het wel slim om rekening te houden met vocht. Eventueel kan u gebruik maken van vochtwerende folie om uw blokhut te isoleren.

Speciale vloer voor de isolatie aanbrengen

Sommige blokhutten worden rechtstreeks op het zand geplaatst en hebben geen fundament. Wij raden u aan om wel een betonfundament te storten en hieronder eventueel isolatie aan te brengen. Mocht dit niet meer mogelijk zijn dan kan u ook vanuit het huisje een betonnen vloer storten. Leg onder de vloer alvast isolatieplaten voordat u het beton gaat storten. Vergeet niet om tussen het hout van uw blokhut en de ondergrond een vochtwerende folie te plaatsen. Als u dit niet doet dan kan u na isolatie last krijgen van vochtproblemen. Mocht u een speciale isolatievloer moeten aanleggen dan raden wij u aan om een isolatie expert in te schakelen. De isolatie expert weet precies hoe de klus aangepakt moet worden om uw vloer te isoleren. U weet zo zeker dat uw blokhut op de juiste manier geïsoleerd is en u in de toekomst geen vochtproblemen krijgt door verkeerde isolatie.