Terugverdientijd vloerisolatie

Als u de vloer gaat isoleren dan komen hier natuurlijk kosten bij kijken. Deze kosten kunnen flink oplopen. Natuurlijk wilt u er dan wel zeker van zijn dat u de kosten van de investering terugverdiend krijgt. De gemiddelde terugverdientijd wordt op verschillende manieren beïnvloed. De terugverdientijd kan bepaalt worden door: het type isolatiemateriaal, aankoopprijs materiaal en evt. subsidies. U kan natuurlijk verschillende soorten isolatiematerialen gebruiken om uw vloer te isoleren. Sommige zullen een hoger rendement opleveren, maar misschien meer geld kosten. Dit soort zaken zijn allemaal van invloed op de terugverdientijd van uw vloerisolatie. Wij raden u aan om eventueel verschillende offertes aan te vragen. U kan zo ook de prijs voor het leggen van vloerisolatie met elkaar vergelijken. Het verschil tussen diverse bedrijven kan groot zijn en dit merkt u ook in de terugverdientijd van vloerisolatie.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd van vloerisolatie?

Als u nu besluit om uw vloer te laten isoleren dan zal u de investering tussen de 5 en 8 jaar terugverdienen. Dit is in principe vrij lang want als u 8 jaar op uw geld moet wachten dan duurt het nog wel even voor u winst gaat maken op uw investering. Het enige wat u wel vergeet is dat de investering in vloerisolatie levenslang rendement geeft. Dus over 20 jaar heeft u nog steeds een mooi rendement na het terugverdienen van de kosten. Het rendement van vloerisolatie ligt tussen de 8 en 10 procent per jaar. Dit bedrag bespaart u aan stookkosten op uw energierekening. U bespaart dus niet alleen 8 tot 10 procent gas in de eerste 5 jaar, maar ook in de daarop volgende jaren. Dit rendement maakt het investeren in vloerisolatie zo interessant.

Wat bent u kwijt aan vloerisolatie?

Voor uzelf is het misschien handig om te weten wat u kwijt bent aan vloerisolatie. Dit eigenlijk afhankelijk van verschillende factoren. Bijvoorbeeld welke materialen u gebruikt en welk bedrijf de isolatie gaat plaatsen. In de praktijk kost een nieuwe vloerisolatie ongeveer € 25 per m2. Eén vierkante meter vloerisolatie kan een gemiddeld rendement opleveren van € 3 per jaar. U komt hiermee uit op een terugverdientijd van 8 jaar. Natuurlijk is € 25 slechts een bedrag dat kan afwijken. Misschien vind u een isolatie expert die de vloer al voor € 15 per m2 kan isoleren met dezelfde isolatiewaarde. Uw terugverdientijd zal flink afnemen en dit maakt het de moeite waard om te vergelijken.

Subsidie

Sommige gemeentes hebben subsidie voor het aanbrengen van vloerisolatie. U kan tot wel 50% besparen op uw investeringskosten met een subsidieaanvraag. Het kan de moeite waard zijn om een subsidie te regelen voor uw eigen vloerisolatie. Helaas mogen gemeentes dit zelf regelen en kan het voorkomen dat uw gemeente geen subsidie regelt. Vanwege de hoge subsidies die sommige gemeentes geven voor woningisolatie is het de moeite waard om eens te informeren naar de mogelijkheden binnen uw gemeente. Wie weet kan u wat geld besparen door uw woning te isoleren met subsidie.