Terugverdientijd spouwmuurisolatie

Als u een woning gaat isoleren dan kan u kiezen uit heel veel verschillende soorten isolatie. Het nadeel is dat u soms geen idee meer heeft wat de beste oplossing voor uw woning is. Daarnaast zijn er nog heel veel verschillende soorten isolatiematerialen die u kan toepassen. Wij begrijpen heel goed dat het isoleren van uw woning een flinke investering is. Het is dan logisch dat u graag meer informatie wilt over het rendement en de terugverdientijd van uw investering. Het rendement dat u kan behalen met spouwmuurisolatie is afhankelijk van een aantal zaken. Bijvoorbeeld het type isolatie dat u kiest, evt. andere isolerende aanpassingen die u gedaan heeft en het karakter van uw woning. Sommige woningen zijn eenvoudiger te isoleren dan andere woningen. Alleen de spouwmuur isoleren is soms niet voldoende om uw woning aangenaam warm te maken. U kan dus overwegen om gelijktijdig meerdere isolatieoplossingen toe te passen.

De gemiddelde terugverdientijd bij spouwmuurisolatie

Afhankelijk van alle factoren behaalt u met spouwmuurisolatie een rendement tussen de 25 en 30 procent. Een tussenwoning behaalt meestal een rendement van ongeveer 25 procent. Afhankelijk van hoeveel geld u precies investeert in uw spouwmuurisolatie kan u binnen maximaal 4 jaar uw investering alweer terugverdienen. Het komt soms wel voor dat u al binnen 3 jaar uw investering heeft terugverdiend. U heeft bijvoorbeeld gekozen voor goedkope isolatie of u heeft niet zoveel m2 om te isoleren. Dit kunnen allemaal factoren zijn waardoor u de investering sneller heeft terugverdiend. Daarnaast kunnen ook externe factoren meespelen met de terugverdientijd van uw spouwmuurisolatie. Als u bijvoorbeeld besluit om gelijktijdig ook uw vloer te isoleren, dan kan het rendement nog hoger uitvallen. Helemaal als u besluit om ook meteen uw dak te isoleren. Het rendement loopt dan nog hoger op en uw investering is al snel weer terugverdiend.

Spouwmuurisolatie heeft een blijvend rendement

Eén van de grote voordelen aan spouwmuurisolatie is dat het rendement blijvend is. Dit is misschien wel het mooiste aan het isoleren van uw woning. Veel mensen denken er niet over na dat ook na de terugverdientijd u nog steeds geld overhoud. U kan nog steeds elk jaar een hoog rendement boeken met uw nieuwe isolatie. Tegenwoordig krijgt u helaas nog maar weinig rente op uw spaarrekening. Het is veel slimmer om uw woning van uw spaargeld te isoleren. Zolang als u in uw woning woont verdiend u gewoon een rendement van een paar honderd euro op jaarbasis. Bij een vrijstaande woning komt dit al snel neer op € 500. Als de energieprijzen stijgen dan stijgt zelfs uw rendement. De investering is in verhouding met de kosten gering en dit maakt het heel interessant om uw spouwmuur te isoleren. De terugverdientijd is natuurlijk belangrijk om te weten, maar het blijvende rendement is misschien nog wel het grootste voordeel aan spouwmuurisolatie.