Terugverdientijd kruipruimte isolatie

Als u gaat isoleren dan ziet u dit natuurlijk als een investering. U bent van plan om het geld dat u erin stopt weer terug te verdienen. Als u de kruipruimte gaat isoleren dan is het natuurlijk handig om te weten wat uw actuele terugverdientijd is. U heeft zo een idee hoe lang het kan duren voordat u winst gaat maken op uw investering. Als u de investering heeft terugverdiend dan maakt u namelijk een mooi rendement. Iets wat veel mensen niet weten is dat het rendement blijvend is. Dit betekend dat u jaarlijks bijvoorbeeld 20% op uw stookkosten kan terugverdienen. Dit bedrag kan al snel € 200 of meer zijn. Als u de investering in isolatie vast zet op uw spaarrekening dan ontvangt u geen € 200 rente. Dit maakt het isoleren van uw woning zo interessant. Alleen het rendement dat u kan ontvangen op de isolatie van uw kruipruimte is afhankelijk van het isolatiemateriaal dat u kiest. Sommige materialen isoleren beter dan andere materialen en het is belangrijk om hiermee rekening te houden. Het rendement is ook afhankelijk van de omstandigheden waarin u woont. Als u bijvoorbeeld vloerverwarming heeft dan levert kruipruimte isolatie een veel hoger rendement op dan zonder vloerisolatie. Veel van uw gestookte warmte op de vloer verdwijnt namelijk via de kruipruimte. Door de kruipruimte te isoleren voorkomt u dit probleem.

Wat kost het isoleren van uw kruipruimte?

Natuurlijk is het voor het berekenen van uw terugverdientijd handig om te weten wat het isoleren van de kruipruimte kost. Vaak wordt er gedacht dat het laten uitbesteden van kruipruimte isolatie een hoop geld kost. Dit is echter onterecht want de kosten zijn eigenlijk niet extreem duur. U bent ongeveer tussen de 1.000 en 1.500 euro kwijt voor het laten isoleren van uw kruipruimte. De kosten zijn afhankelijk van het isolatiemateriaal dat u gebruikt. Afhankelijk van welk materiaal u uitkiest kan u tussen de 7 en 10 jaar tijd uw investering terugverdienen. Gemiddeld genomen ligt de besparing op ongeveer 190 kubieke meter per jaar.

Welke aanpassingen beïnvloeden het rendement van uw isolatie?

Het rendement van kruipruimte isolatie kan nog hoger worden door meerdere onderdelen van uw woning aan te pakken. Warmte stijgt nog steeds naar boven waardoor u bijna 30% verliest via het dak van uw woning. U kan overwegen om niet alleen de kruipruimte te isoleren, maar ook het dak van uw woning. Deze aanpassingen kunnen het rendement flink beïnvloeden. De terugverdientijd kan ingekort worden met al snel 3 tot 5 jaar als u meerdere onderdelen tegelijk isoleert. De belangrijkste onderdelen van uw woning om te isoleren zijn: de kruipruimte, spouwmuur en het dak. Als u deze onderdelen laat isoleren dan verdiend u al snel honderden euro’s per jaar aan rendement. U merkt dit niet alleen in uw portemonnee, maar ook in het wooncomfort. De temperaturen in huis zijn een stuk comfortabeler en u heeft minder last van tocht in huis. Doordat tocht beperkt wordt zet u de verwarming ook minder snel hoger en dit merkt u aan uw energierekening.