Subsidie vloerisolatie

Als u gaat isoleren dan wilt u natuurlijk zo snel mogelijk uw investering weer terugverdienen. Na de terugverdientijd maakt u namelijk winst op uw investering. Het is belangrijk om goed te kijken naar de prijzen. U kan bijvoorbeeld kiezen voor goedkopere materialen, maar wel met een uitstekende isolatiewaarde. Als u voor deze verhouding kiest dan merkt u dit direct in uw portemonnee en terugverdientijd. Zolang de isolatiewaarde uitstekend is maakt het niet uit dat u wat minder betaalt voor de isolatie van uw woning. Een andere manier om uw terugverdientijd te verkorten is door subsidie aan te vragen. Helaas is dit niet meer landelijk geregeld en moet een gemeente zelf de subsidie regelen. Het kan dus voorkomen dat u in uw eigen regio geen subsidie krijgt voor het plaatsen van vloerisolatie.

Uw subsidie regionaal regelen

Tegenwoordig moet u de subsidie voor vloerisolatie regionaal regelen bij uw eigen gemeente. Deze regeling zorgt ervoor dat u niet meer overal zomaar subsidie krijgt. U moet er dus niet op rekenen dat u subsidie gaat krijgen. Ondanks dat u er niet meer op moet rekenen is het slim om eens te gaan informeren. Als u namelijk wel subsidie krijgt dan is dit mooi meegenomen. U kan dit geld dan mooi gebruiken om de terugverdientijd te verkorten. U kan zo eerder genieten van een hoog rendement. De hoogte van de subsidie die u kan ontvangen is ook per gemeente verschillend. Soms kan u tot wel 50% van uw totale investering in de vorm van subsidie cadeau krijgen. Dit maakt het nog interessanter om uw vloer te isoleren.

Subsidie vloerisolatie in de vorm van een lening

Sommige gemeente hebben een vloerisolatie subsidie in de vorm van een lening. Woningeigenaren denken vaak dat dit helemaal niet interessant is. Als u het geld niet heeft dan kan dit absoluut interessant zijn. U kan het geld vaak tegen een lage rente lenen bij de gemeente zelf. De rente die u betaalt mag u bij de Belastingdienst aftrekken waardoor u bijna geen kosten heeft aan de lening. Dit is dus ideaal als u zelf het geld niet heeft om te isoleren. U kan zo zonder eigen geld uw woning isoleren en na afbetaling van de lening profiteren van het hoge rendement. Het rendement dat u verdiend aan vloerisolatie kan u gebruiken om de lening bij de gemeente af te lossen.

Verlaagd BTW tarief

Er was een tijdje een verlaagd BTW tarief op klusjes die u liet uitvoeren in huis door bouwvakkers. Dit was tijdelijk en weer afgeschaft inmiddels. Voor het isoleren van uw woning is nog steeds een verlaagd BTW tarief van 6% geldig. U bespaart zo flink op het laten isoleren van uw woning dankzij een verlaging van de BTW. Het is wel slim om te rekenen op de manuren bij het verlaagde BTW tarief. U betaalt dus wel gewoon 21% over de isolatiematerialen. Ondanks dat u hier nog wel het hoge tarief