Subsidie kruipruimte isolatie

De terugverdientijd van uw kruipruimte isolatie is afhankelijk van een aantal zaken. Bijvoorbeeld wat u geïnvesteerd heeft en wat het rendement is van uw nieuwe isolatie. De terugverdientijd ligt gemiddeld op zo’n 7 tot 10 jaar. Natuurlijk wilt u deze terugverdientijd graag verkorten als het mogelijk is. Met een lagere terugverdientijd heeft u als eerste sneller uw investering terug. Daar komt nog eens bij dat u ook sneller winst maakt. Als u de investering terugverdiend heeft blijft u namelijk rendement maken met uw kruipruimte isolatie. Dit rendement is een mooie winst die u op uw spaarrekening niet krijgt. In de beste situatie kan u de terugverdientijd soms terugbrengen naar 5 jaar. Dit is helemaal afhankelijk van uw eigen situatie en keuzes bij het isoleren van de kruipruimte. U kan de terugverdientijd o.a. terugbrengen door gebruik te maken van subsidies en fiscale voordelen. U kan zo direct vanaf het eerste moment dat u investeert in kruipruimte isolatie uw investering terugverdienen. Het rendement dat u wil behalen valt nu nog hoger uit dankzij alle fiscale voordelen.

Verlaagd BTW tarief voor kruipruimte isolatie

Tot 1 juli 2015 was er in heel Nederland een verlaagd BTW tarief voor klusjes in en rond het huis. Dit is weer afgeschaft, maar het verlaagde tarief is nog wel geldig voor het isoleren van uw woning. U kan overigens alleen de BTW besparen op de arbeidskosten dus niet op de isolatiematerialen zelf. De overheid hoopt hiermee te stimuleren dat meer woningeigenaren overwegen om hun woning te laten isoleren door een isolatie expert. De investering is misschien iets hoger, maar het rendement dat u hiermee behaalt is nog veel hoger. U kan dus op een kleine bijdragen rekenen vanuit de regering doordat u op arbeid voor isolatie nog steeds 6% BTW betaalt.

Subsidie vanuit de gemeente

De BTW verlaging is eigenlijk een soort subsidie vanuit de regering op het aanbrengen van isolatie in uw woning. Gemeentes mogen eventueel ook subsidies geven om zo de investering in isolatie te bevorderen. Echter mogen gemeentes dit helemaal zelf bepalen. Het kan dus voorkomen dat er binnen uw gemeente geen subsidie is. Er kan helaas dus wel een verschil ontstaan tussen gemeentes qua subsidie. U kan via de gemeentesite vaak zelf checken of u recht heeft op subsidie bij kruipruimte isolatie. Het is dus afhankelijk van waar u woont of u subsidie krijgt. Mocht u subsidie krijgen dan is dit vaak wel de moeite waard. Sommige gemeentes geven zelfs tot maximaal 50% van uw investeringskosten cadeau in de vorm van subsidie. U moet soms wel voldoen aan bepaalde voorwaarden om recht te hebben op de subsidie. Uiteraard kan iemand bij de gemeente dit aan u uitleggen als u van plan bent om subsidie aan te vragen voor de isolatie van uw kruipruimte.