Subsidie isolatie

Iedere gemeente mag zelf bepalen of ze subsidie uitgeven voor het isoleren van woningen. Een paar jaar geleden was er in iedere gemeente subsidie te vinden. Helaas is dit niet meer het geval en zou u echt per gemeente moeten informeren of u eventueel subsidie krijgt voor het plaatsen van isolatie in uw woning. Subsidie op uw isolatie kan toch al snel heel wat euro’s schelen en dit is natuurlijk mooi meegenomen. Voor de subsidie isolatie prijzen kan het handig zijn om te weten hoeveel uw nieuwe isolatie exact gaat kosten. U kan vervolgens zelf kijken hoeveel subsidie u hierop kan krijgen. Zo kan u kijken of het plaatsen van nieuwe isolatie voor u de moeite waard is dankzij de subsidie.

Isoleren zonder subsidie isolatie?

Het kan dus voorkomen dat in uw gemeente helemaal geen subsidie voor isolatie is. Ondanks dat u geen subsidie krijgt hoeft dit geen reden te zijn om uw woning niet te isoleren. U kan namelijk zonder subsidie enorm veel energie besparen. De meeste investeringen kan u binnen een bepaalt termijn terugverdienen. Nog een voordeel is dat het comfort flink verhoogd wordt dankzij de isolatie van uw woning. U heeft niet meer last van tocht en dit is toch wel heel prettig als u beneden op de bank zit. Het enige minpunt is wel dat u de kosten zelf moet dragen om uw woning te isoleren. Dit is even door de zure appel heen bijten want u verdiend de kosten voor het isoleren van uw woning al snel weer terug. Sommige investeringen leveren u al snel een energiebesparing van € 400 tot € 600 per jaar op. U heeft zo de subsidie isolatie kosten al snel weer terugverdiend.

Provinciale subsidies voor het isoleren van uw woning

Niet alleen gemeentes bieden subsidies aan voor de isolatie van uw woning. Helaas is het wel per provincie verschillend hoeveel subsidie u kan ontvangen op de isolatie van uw woning. Het is ook de vraag hoe lang een bepaalde regeling van kracht blijft. Een provincie kan besluiten dat het potje op is en u dus geen subsidie meer ontvangt voor de isolatie van uw woning. U moet er dus rekening mee houden dat u misschien helemaal geen geld meer ontvangt vanuit de provincie. In bijvoorbeeld Gelderland wordt regelmatig een potje beschikbaar gesteld, maar ook in Groningen en Friesland. Het kan slim zijn om even gewoon te googelen en te kijken naar subsidie vanuit uw eigen provincie.

Subsidie isolatie vanuit uw gemeente

Verschillende gemeentes hebben potjes beschikbaar gesteld om de isolatie van uw woning te subsidiëren. De meeste subsidies bestaan uit leningen. U leent bijvoorbeeld het complete bedrag om uw woning in één keer te laten isoleren. Dit bedrag leent u tegen een aantrekkelijke rente en betaalt u binnen 25 jaar af. Vanwege deze regeling kost het plaatsen van isolatie u bijna niets. De rente die berekend wordt door de gemeente kan u gewoon aftrekken bij de Belastingdienst. Met het rendement dat u behaalt op uw nieuwe isolatie kan u de kosten dekken en zelfs winst maken. Dit maakt het isoleren van uw woning extra interessant. Helaas is de subsidie per gemeente weer anders geregeld. Het kan dus voorkomen dat uw gemeente helemaal geen subsidie heeft of dat u gewoon een bedrag krijgt uitgekeerd in plaats van een lening. Het kan slim zijn om deze regeling even uit te zoeken voordat u definitief uw woning gaat isoleren. U kan zo mooi de subsidie regelen op uw eigen woning. Overigens kan de subsidie in de toekomst altijd weer veranderen. Op plekken waar nu subsidie is kan er volgende maand al geen subsidie meer zijn. Op plekken waar nu geen subsidie is kan volgende maand juist wel weer subsidie zijn. Informeer dus gerust naar de mogelijkheden op dit moment binnen uw gemeente.

Vraag een offerte aan voor uw nieuwe isolatie

Voor uw subsidie aanvraag moet u op de hoogte zijn van de kosten van uw nieuwe isolatie. Het is handig om voor deze aanvraag een vrijblijvende offerte bij de hand te hebben. Bij ons kan u terecht om direct een offerte aan te vragen. Wij zorgen ervoor dat u een geheel vrijblijvende maximaal 6 gratis offertes ontvangt van experts uit de buurt. Wacht dus niet langer en informeer vandaag nog voor de kosten van uw eigen isolatie.