Spouwmuurisolatie tussenwoning
Bij spouwmuurisolatie wordt er al snel gedacht aan de grote vrijstaande woningen. Helaas wordt er niet zo snel gedacht aan een spouwmuurisolatie bij een tussenwoning. Onterecht wordt er vaak gedacht dat dit geen nut zou hebben bij een tussenwoning. Het warmteverlies wordt tenslotte al voor een deel opgevangen door de buren. Maar ook bij een tussenwoning kan u last hebben van warmteverlies via de spouw. Woningeigenaren kunnen hierdoor aan het einde van het jaar een pittige energierekening voorgeschoteld krijgen. Een manier om op de kosten te besparen is door uw spouwmuur te laten isoleren. Het kan bij een tussenwoning zeker de moeite waard zijn om de spouwmuur te isoleren. Steeds meer woningeigenaren kiezen er dan ook voor om een tussenwoning te isoleren.
Besparing bij spouwmuurisolatie tussenwoning
Natuurlijk is de besparing die u behaalt met een tussenwoning niet zo groot als bij een vrijstaande woning of een hoekwoning. U kan ongeveer 10 tot 12 procent besparen op uw gasrekening door gebruik te maken van spouwmuurisolatie. De exacte besparing is afhankelijk van een aantal factoren. Bijvoorbeeld welk isolatiemateriaal u uitkiest. Daarnaast kan ook de manier waarop de isolatie geplaatst wordt bepalend zijn. Een gespecialiseerd isolatiebedrijf kan eventueel kijken naar de mogelijkheden in uw woning. Het is slim om bij verschillende isolatiebedrijven te informeren naar een oplossing. Er kan een verschil zitten in het soort isolatiemateriaal dat gebruikt wordt en de kostprijs. De prijzen kunnen soms tot wel 40% verschillen waardoor het de moeite waard is om te gaan vergelijken.
Spouwmuurisolatie tussenwoning is een relatief kleine investering
Natuurlijk wilt u een investering in isolatie wel op tijd terugverdienen. Bij een spouwmuurisolatie in een tussenwoning is het rendement maar 10 tot 12 procent. De investering mag dus niet te groot zijn anders kan u deze niet meer terugverdienen. Gelukkig liggen de kosten ook een stuk lager dan bij grote isolatie projecten. Daarnaast gaat het niet alleen om het terugwinnen van warmteverlies bij spouwmuurisolatie. Als u bijvoorbeeld kiest voor glaswol of steenwol dan kan u ook omgevingsgeluiden isoleren. Als u in een drukke stad woont dan heeft u flink minder last van geluidsoverlast. Het is hierdoor de moeite waard om ook een tussenwoning te isoleren. Voor rond de € 800 kan u een tussenwoning al laten isoleren. Dit is een beetje afhankelijk van het isolatiemateriaal dat u gebruikt en het aantal m2. Daarnaast kan ook het uitvoerend bedrijf een verschil maken. Sommige bedrijven rekenen meer dan andere bedrijven en dit zie je terug in de prijs. Ondanks dat u slechts 10 tot 12 procent bespaart kan u toch nog binnen een aantal jaren de investering wee terugverdienen. Na de terugverdientijd blijft de isolatie gewoon nog werken. U begint dan niet alleen een mooi rendement te maken, maar zelfs een winst. U wint er zelfs meer mee dan als u het geld op uw spaarrekening laat staan. Een tussenwoning isoleren kan absoluut de moeite waard zijn om kosten te besparen.