Spouwmuurisolatie jaren 30, 70 en 80 woning

Als uw woning uit de jaren 30, 70 of 80 komt dan is de kans groot dat uw spouwmuur nog niet voorzien is van isolatie. Het zou natuurlijk wel kunnen dat de oude bewoners uw woning geïsoleerd hebben. Als ze dit niet gedaan hebben dan is vanuit de bouw nog geen isolatie aangebracht. Het is voor uw energiekosten van belang om uw woning alsnog te laten isoleren. De hoge kostprijs van energie maakt het al snel de moeite waard om te kiezen voor isolatie in uw jaren 30, 70 of 80 woning. Vooral bij dit soort type woningen kan isolatie enorm interessant zijn.

Welke isolatiematerialen kan u het beste gebruiken?

Als u voor spouwmuurisolatie gaat dan kan u kiezen uit verschillende isolatiematerialen. Eigenlijk zijn vrijwel alle soorten spouwmuurisolatie al een pluspunt bij een jaren 30, 70 of 80 woning. Het soort isolatie dat u uitkiest is een beetje afhankelijk van de situatie. Stel u wilt uw woning gaat isoleren, maar u heeft ook enorme last van geluidsoverlast. Het zou dan slim zijn om bij de isolatie gebruik te maken van steenwol. Steenwol zorgt niet alleen voor isolatie, maar ook voor geluidsisolatie. Andere oplossingen om uw woning te isoleren is door gebruik te maken van glaswol, PUR, isolatiekorrels etc. PUR kan een slimme oplossing zijn vooral vanwege het ademende vermogen. Het enige nadeel is de indringende geur die tijdelijk kan ontstaan na het aanbrengen van de isolatie. Het is belangrijk om na het aanbrengen van de isolatie goed te ventileren. De doordringende geur trekt dan al snel uit de woning.

Hoe wordt een spouwmuur geïsoleerd bij een jaren 30, 70 en 80 woning?

Het is van belang om te weten hoe een spouwmuur het beste geïsoleerd kan worden. De meeste isolatiebedrijven doen dit binnen één werkdag. Ze maken een gaatje in het cement en hier sluiten ze de slang op aan. Het gekozen isolatiemateriaal wordt via de slang in de spouwmuur gespoten. Binnen één werkdag is uw volledige woning geïsoleerd. Het gaatje wordt weer met wat cement dichtgemaakt zodat u er niets meer van zien.

Laat uw spouwmuur controleren door een expert

Voordat u kiest voor spouwmuurisolatie is het handig om spouwmuur te laten controleren. Met een cameraatje kan er in uw spouwmuur gekeken worden. Vooral als u niet de eerste eigenaar bent is het handig om de muur te controleren. Bijvoorbeeld op bouwafval dat al vanaf de bouw erin ligt. Dit moet eerst verwijderd worden voordat de woning geïsoleerd kan worden. Als dit niet gebeurd kan u na de isolatie last krijgen van vochtproblemen.

Wat kost spouwmuurisolatie jaren 30, 70 of 80 woning?

De prijs die u moet betalen voor nieuwe spouwmuurisolatie is een beetje afhankelijk van het aantal m2 dat u laat isoleren. Gemiddeld bent u voor de isolatie van uw complete woning tussen de € 800 en € 1000 kwijt. De exacte prijs is ook afhankelijk van het isolatiemateriaal dat u uitzoekt. De prijzen kunnen flink verschillen dus het is de moeite waard om deze bij verschillende experts te vergelijken.