Spouwmuurisolatie glaswol

Bij spouwmuurisolatie kan u helemaal zelf bepalen welke materialen u gaat gebruiken. U heeft een ruime keuze uit verschillende soorten isolatiematerialen. Natuurlijk begint u te twijfelen welke materialen het beste thuis passen in uw woning. Wij raden u aan om de verschillende materialen en de isolatiewaarde ervan eens naast elkaar te leggen. Eén van de populaire isolatiematerialen die u tegenkomt bij spouwmuurisolatie is glaswol. Dit materiaal is een beetje vergelijkbaar met de concurrent steenwol. Enige verschil is dat steenwol beter geluid isoleert dan glaswol. Nog een voordeel is dat steenwol geen geuroverlast geeft direct na de plaatsing. Bij glaswol kan dit wel het geval zijn gelukkig verdwijnt deze geur wel na een aantal dagen. Het aanbrengen van glaswol gebeurd door een klein gaatje te boren in het cement. Op dit gaatje wordt een slang aangesloten en het glaswol wordt naar binnen gespoten. Binnen één werkdag is de volledige spouwmuur voorzien van isolatie. Na afloop wordt het gaatje dichtgemaakt en ziet u er niets meer van!

Wat kost glaswol?

Voordat u een keuze gaat maken wilt u natuurlijk weten hoeveel geld glaswol ongeveer kost. Van alle isolatiematerialen die u aanschaft is glaswol de voordeligste optie. U kan zo flink besparen op uw investeringskosten door te kiezen voor glaswol. Nog een voordeel is dat u het bedrag dat u investeert weer sneller heeft terugverdiend. Gemiddeld genomen bent u voor glaswol ongeveer 7 euro per m2 kwijt. Deze prijs is wel afhankelijk van een aantal factoren. Bijvoorbeeld met welk isolatiebedrijf u in zee gaat, de dikte van uw spouwmuur en het oppervlakte van uw spouwmuur. Een appartement voorzien van spouwmuurisolatie is in verhouding per m2 veel duurder dan een tussenwoning. Gemiddeld bent u tussen de € 800 en € 1000 kwijt voor het laten isoleren van uw woning.

De voordelen van glaswol als spouwmuurisolatie

Uiteraard kiest u vooral voor spouwmuurisolatie voor het energiezuinig maken van uw woning. Als u een isolatiemateriaal kiest met een hoog rendement dan behaalt u nog sneller het gewenste resultaat. Uiteraard hebben isolatiematerialen allemaal hun eigen isolatiewaarde. Deze wordt vaak uitgedrukt in de HR waarde. Bij glaswol kan u rekenen op een isolatiewaarde van HR++. Vergeleken met steenwol is de isolatiewaarde van glaswol een stuk hoger. U heeft door het aanbrengen van glaswol ook minder last van geluidsoverlast. Glaswol heeft geluidsabsorberend vermogen. U hoeft u dus geen zorgen meer te maken over de gehorigheid in huis. Glaswol is ook waterafstotend en bestand tegen vocht en weersinvloeden. De levensduur van het isolatiemateriaal is dus extra lang en het rendement wordt niet beïnvloed door vocht in de spouwmuur. In de komende jaren zal het rendement niet afnemen waardoor u nog jaren een hoog rendement kan verdienen. Glaswol heeft ook nog eens brandwerende eigenschappen. U hoeft u dus niet meer zorgen te maken over de brandweerbaarheid van uw woning.

Kiezen voor glaswol

Een isolatie expert kan u uitgebreid informeren over de mogelijkheden met glaswol. De expert kan u laten zien wat er allemaal mogelijk is en kan u uitleggen waar u eventueel nog meer uit kan kiezen bij het isoleren van uw spouwmuur. U kan vervolgens de voordeligste oplossing uitkiezen voor uw eigen woning.