Spouwmuurisolatie fiscaal aftrekbaar

Ondanks dat spouwmuurisolatie relatief de kleinste investering is moet u er toch wel een bedrag voor overhebben. U moet toch al snel eerst zo’n € 1000 investeren om de isolatie aan te brengen. Het is wel een beetje afhankelijk van het soort isolatie dat u kiest welke prijs u moet betalen. Sommige isolatiematerialen kosten minder of er is een isolatie expert die minder rekent. Uiteindelijk zal u de investering gemiddeld binnen 4 tot 5 jaar terugverdienen. Als u een goedkope offerte heeft gevonden dan zal de terugverdientijd nog lager liggen. Of als de energieprijzen ineens hard stijgen dan zal uw rendement natuurlijk ook hoger zijn. Vanwege de investering die u moet maken vragen veel woningeigenaren zichzelf af of het mogelijk is om spouwmuurisolatie fiscaal af te trekken.

Fiscaal aftrekken bij de Belastingdienst

Helaas is het niet mogelijk om uw spouwmuurisolatie fiscaal af te trekken. Tot 2012 was dit wel mogelijk, maar de regering heeft het aantal aftrekposten weten te beperken. Alleen bij hele specifieke type isolaties kan u 40% aftrekken bij de Belastingdienst. Bij spouwmuurisolatie kan u helaas de kosten niet meer aftrekken. Vroeger kon u tot wel 40% aftrekken bij de Belastingdienst. U hoeft er dus niet op te rekenen dat u geld terugkrijgt voor uw investering.

Fiscaal aftrekbaar bij een lening

De enige manier waarop een spouwmuurisolatie nog wel fiscaal aftrekbaar is dat is als het om een lening gaat. Stel u leent geld om de spouwmuur te isoleren dan kan u de rente die u betaalt over deze lening wel aftrekken. Als u rekening houdt met het terugkrijgen van uw rente en het rendement dan hoeft u bijna niets meer zelf te betalen. Het kan soms zelfs voordeliger zijn om een lening af te sluiten dan uw spaargeld te gebruiken. Over uw spaargeld krijgt u tenslotte nog meer weinig rente en een lening is fiscaal aftrekbaar. Het kan interessant zijn om deze zaken voor u persoonlijk eens door te rekenen. U heeft dan een idee van de fiscale mogelijkheden met uw lening.

Regionale subsidies op spouwmuurisolatie

Het kan voorkomen dat er wel regionale subsidies zijn op uw investering in spouwmuurisolatie. Dit is een soort compensatie die vanuit de gemeente gedaan wordt. Helaas mag elke gemeente zelf bepalen welke subsidies ze verstrekken. Het kan dus voorkomen dat uw gemeente helemaal geen subsidie toekent voor het isoleren van uw spouwmuur. Mocht uw gemeente wel een subsidieregeling hebben dan is het slim om hier gebruik van te maken. Subsidies kunnen de terugverdientijd flink inkorten tot soms wel 50%. U kan zo nog sneller genieten van het extra hoge rendement dat u verdiend met spouwmuurisolatie. Vergeet dus niet eens bij uw gemeente te informeren wat de mogelijkheden zijn voor spouwmuurisolatie. Wie weet kan u een leuke subsidie ontvangen voor uw nieuwe spouwmuurisolatie.