Spouwmuurisolatie EPS

Als uw woning gebouwd is vanaf 1920 dan is de kans groot dat u een spouwmuur heeft. Is uw woning voor 1975 gebouwd? Dan is de kans nog groter dat uw spouwmuur vanuit de bouw nog niet geïsoleerd is. Het kan dan interessant zijn om uw woning achteraf alsnog te laten isoleren. Spouwmuurisolatie is een relatief eenvoudig klusje en kan binnen een werkdag geregeld worden. Er zijn verschillende isolatiematerialen die tussen de spouwmuur geplaatst kunnen worden. Een eenvoudige manier om uw spouwmuur te isoleren is door EPS isolatie toe te passen. EPS bestaat uit speciale isolatie korrels die u tussen de spouwmuur kan plaatsen. Door gebruik te maken van de isolatie korrels kan u tot wel 20% besparen op uw spouwmuurisolatie.

Wat betekend EPS?

EPS zijn speciale korrels die speciaal gemaakt zijn om een woning te isoleren. Dankzij het formaat van de korrels kunnen ze heel eenvoudig in kleine ruimtes gestort worden. De EPS korrels bestaan uit waterstof en koolstof. Het is een zeer milieuvriendelijk materiaal en dit kan natuurlijk ook meespelen bij het maken van een keuze voor een bepaalt materiaalsoort. Het is daarbij ook niet schadelijk voor uw gezondheid en dus veilig aan te brengen in huis. Ongeveer 98 procent van EPS bestaat uit licht. Het voordeel van lucht is dat het een uitstekende isolerende werking heeft. Dit weten we natuurlijk al van dubbelglas. Bij dubbelglas wordt er tussen twee ruiten in een laagje lucht aangebracht. Ditzelfde effect wordt gecombineerd met koolstof en waterstof en u heeft EPS korrels. Een groot voordeel van EPS is dat het een zeer uitgebreide levensduur heeft. Uit onderzoek is gebleken dat na 40 jaar EPS nog steeds een isolerend effect heeft. Uw rendement neemt niet af en u kan flink wat geld verdienen door uw warmteverlies te beperken met EPS. Eigenlijk is EPS een mooi alternatief voor PUR in uw spouwmuur. Het grote voordeel van EPS in vergelijking met PUR is dat het beter voor het milieu.

Wat kost EPS?

Natuurlijk is het handig om te weten wat u kwijt bent voor een spouwmuurisolatiemateriaal als EPS. Gemiddeld betaalt u ongeveer tussen de 20 en 25 euro per m2 voor EPS korrels. Dit is uiteraard inclusief de plaatsing etc. De prijs is afhankelijk van de dikte van uw spouwmuur en het oppervlakte. Ondanks de prijs per m2 bent u relatief weinig geld kwijt om uw spouwmuur te isoleren. Dit is een weetje om mee te nemen bij het bepalen van de totale kosten. Door de totale kosten naar beneden te brengen kan u nog sneller uw investering terugverdienen. Het voordeel van EPS is gewoon het extreem lange rendement dat u kan behalen. U behaalt gerust een rendement van 20% bij een tussenwoning. Dit rendement wordt al snel 40 jaar vastgehouden en binnen 5 jaar kan u de investering alweer terugverdienen. Dit betekend dat u 35 jaar meer winst maakt met EPS dan op uw spaarrekening. EPS kan een slimme investering zijn in uw eigen woning in de vorm van spouwmuurisolatie.