Soorten isolatie

Er zijn verschillende soorten isolatie die u kan toepassen om minder energie te verliezen. Door uw huis te isoleren kan u jaarlijks besparen op de energierekening. Er gaat namelijk veel warmte verloren als uw woning niet geïsoleerd is. Er zijn verschillende manieren om uw woning te isoleren. Vanuit de bouw kan uw woning al voor een deel geïsoleerd zijn. Dit heeft veel te maken met de leeftijd van uw woning. Ondanks dat uw woning al voor een deel geïsoleerd is zijn er verschillende manieren om de isolatie te verbeteren. De soorten isolatie kosten zijn afhankelijk van wat u precies wilt isoleren en welke materialen u gaat gebruiken. Als u exact een idee wilt hebben van de kosten dan kan u bij ons een vrijblijvende offerte aanvragen.

Dakisolatie voor het beperken van warmteverlies

Warmte stijgt omhoog en verlaat als eerste uw woning via het dak. In oudere woningen is het dak meestal niet geïsoleerd waardoor er veel warmte verloren gaat. U kan overwegen om de isolatie aan de binnenzijde of buitenzijde aan te brengen. Dit is alleen mogelijk bij een schuin dak als u een plat dak heeft zijn er weer andere methodes om het dak te isoleren. Bijvoorbeeld met speciale isolerende dakbedekking. Vooral als u een zolder als leefruimte gaat gebruiken kan dakisolatie een slimme oplossing zijn. Als u een schuin dak aan de binnenzijde gaat isoleren dan kan u kiezen voor glaswol, hardschuimplaten, steenwol en aluminium noppenfolie. De isolatiematerialen hebben allemaal hun eigen isolatiewaarde (r-waarde). Kies voor minimaal een r-waarde van 1,3 of beter voor de beste isolatie in uw woning.

Vloerisolatie voor meer comfort

Vloerisolatie zorgt ervoor dat u een comfortabel gevoel in huis krijgt. Kou trekt al snel over de vloer heen en zorgt voor koude voeten. Door de vloer te isoleren voelt deze een stuk minder koud aan. Meestal wordt vooral de begane grond geïsoleerd. Deze isolatie wordt aangebracht via de kruipruimte aan de onderkant van de begane vloer. Het is mogelijk om ook de boven vloer te isoleren. Dit kan door een speciale dekvloer te leggen of isolerend ondertapijt aan te brengen. Het isoleren van de vloer was bij woningen met een bouwjaar voor 1983 absoluut niet standaard. Bij het isoleren van de kruipruimte wordt er gebruik gemaakt van PUR-schuim, isolatieplaten of isolatiekussens. Bent u benieuwd wat het isoleren van uw vloer gaat kosten? Vraag gerust een offerte aan en wij geven u een vrijblijvende prijs voor het isoleren van uw vloer.

Spouwmuurisolatie of gevelisolatie?

Als u een spouwmuur heeft dan kan u gevelisolatie aanbrengen in de spouwmuur. Helaas hebben hele oude woningen nog geen spouwmuur. De enige oplossing is dan een voorzetgevel plaatsen en deze isoleren. Dit is een flinke ingreep waardoor de meeste woningeigenaren eigenlijk alleen kiezen voor spouwmuurisolatie. Dit is een populaire methode om uw woning te isoleren. De methode is vooral populair omdat het weinig tijd en geld kost om uw woning te voorzien van een nieuwe isolatie. Via de spouwmuur die oorspronkelijk gebouwd is voor ventilatie gaat namelijk veel warmte verloren. Door deze te vullen met isolatiemateriaal kan u de spouwmuur isoleren. Er zijn verschillende isolatiematerialen die u kan gebruiken om de spouwmuur te vullen. Bijvoorbeeld schuim, parels, korrels, vlokken, steenwol en glaswol. De verschillende materialen hebben allemaal hun eigen r-waarde. De materialen hebben ook hun eigen voor- en nadelen. Het is dus even afwegen wat u wilt bereiken met de isolatie van uw spouwmuur. Spouwmuurisolatie is meestal interessant voor woningen gebouwd tussen 1920 en 1975. Oudere woningen moeten een complete gevelisolatie ondergaan en jongere woningen zijn meestal vanuit de bouw geïsoleerd.

Vraag een offerte aan voor het isoleren van uw woning

U gaat natuurlijk uw woning isoleren om veel geld te besparen. U kan nog meer geld besparen door verschillende offertes op te vragen. Door isolatiebedrijven met elkaar te vergelijken kan u vaak tot wel 30% extra besparen op de kosten. Via onze website kan u geheel vrijblijvend een offerte aanvragen om uw woning te isoleren. Soorten isolatie prijzen kunnen exact voor u worden uitgelicht. U heeft zo een idee wat de verschillende vormen precies gaan kosten. U kan zo overwegen om bijvoorbeeld te kiezen voor spouwmuurisolatie in plaats van dakisolatie. Vraag vandaag nog gratis en geheel vrijblijvend een offerte aan voor het isoleren van uw woning.