Rendement vloerisolatie

U overweegt op dit moment nog of u vloerisolatie laat plaatsen of niet. Het is logisch dat u dan graag wil weten wat voor een rendement het plaatsen van vloerisolatie oplevert. U wilt natuurlijk wel weten wat u kan verwachten na het plaatsen van de isolatie. Uiteraard is het rendement dat u kan behalen heel erg afhankelijk van de situatie. Bijvoorbeeld wat voor een vloeroppervlakte u laat isoleren en welke isolatiematerialen u hiervoor gebruikt. Als u een standaard eengezinswoning heeft dan kan u ongeveer een rendement van 200 euro per jaar verdienen. Dit klinkt niet veel maar in verhouding met uw investering betekend dit een rendement op uw spaarrekening van 8 procent. Het loont absoluut om te investeren in vloerisolatie vanwege het hoge rendement dat u op de spaarrekening niet krijgt. Het is dus veel verstandig om te investeren in nieuwe vloerisolatie dan het geld op uw spaarrekening te laten staan. Daarnaast wordt vloerisolatie niet alleen om het rendement geplaatst. Als u last heeft van tocht of een ijskoude vloer dan is vloerisolatie ook slim. Het wooncomfort zal flink verbeteren als u investeert in vloerisolatie.

Let op de u-waarde bij het plaatsen van vloerisolatie

De u-waarde van uw vloerisolatie wordt o.a. bepaalt door de dikte van het isolatiemateriaal dat u gebruikt. Aan de hand van de dikte krijgt het materiaal een bepaalde u-waarde toegewezen. Deze warmte geeft aan hoeveel warmte er verloren gaat per vierkante meter en per seconde. Als de U-waarde vrij laag is dan betekend dit dat er vrij weinig warmte verloren gaat per seconde. Als u een isolatiemateriaal uitzoekt dan is het slim om te kiezen voor een lage u-waarde. U weet dan zeker dat uw vloer een hoge isolatiewaarde heeft en dus garant staat voor een hoog rendement.

Kies altijd een hoge RC waarde

Als u een uitstekende isolatie van uw vloer wilt hebben dan is het slim om te kiezen voor een hoge RC waarde. Een hoge RC-waarde geeft aan dat er veel gedaan wordt door het materiaal om warmteverlies te voorkomen. De meeste woningeigenaren kiezen isolatiemateriaal uit op basis van de RC waarde. U wilt tenslotte zoveel mogelijk warmteverlies voorkomen om zo een hoog rendement te behalen met uw woning. U kan dus zelf invloed uitoefenen op de het rendement van uw vloerisolatie door te kiezen voor een hoge RC waarde.

Haal het hoogst haalbare rendement uit uw vloerisolatie

Natuurlijk wilt u graag het hoogst haalbare rendement halen uit uw vloerisolatie. Het rendement dat u gaat behalen is afhankelijk van een aantal factoren. Een isolatie expert kan u uiteraard uitleggen wat de verschillen zijn. Stel u laat alleen uw vloer isoleren en de rest van uw woning is totaal niet geïsoleerd dan zal u nooit een hoog rendement halen. Het kan slimmer zijn om direct ook te investeren in bijvoorbeeld spouwmuurisolatie en dakisolatie. U kan dan ongeacht de materialen die u uitkiest direct een hoog rendement behalen met uw vloerisolatie.