Rendement spouwmuurisolatie

De eerste reden waarom klanten met ons contact opnemen over spouwmuurisolatie is vanwege het warmteverlies. Slecht geïsoleerde woningen verliezen al snel een hoop warmte en onze klanten willen hier graag wat aan doen. Er zijn natuurlijk verschillende oplossingen om uw woning te isoleren en spouwmuurisolatie is één van de voordeligste oplossingen. Natuurlijk komt hier ook een kostenplaatje bij kijken. Het is dan voor uzelf misschien belangrijk om te weten of u de kosten terug kan verdienen. Het totale rendement is natuurlijk ook afhankelijk van andere isolatie oplossingen. Het rendement is bijvoorbeeld hoger als u spouwmuurisolatie combineert met kunststof kozijnen en dubbelglas. Toch kan u wel een beeld krijgen van het rendement dat u kan behalen met spouwmuurisolatie. Aan de hand van het rendement kan u zelf berekenen hoe lang het duurt voordat u de kosten heeft terugverdiend.

Rendement bij een tussenwoning

De meeste Nederlanders wonen in een tussenwoning. Het rendement bij een tussenwoning is voor hun dan ook van belang om te weten. Uw energieverbruik is eigenlijk al lager dan bij een hoekwoning of vrijstaande woning. Toch kan u zeker nog op uw energieverbruik besparen. Gemiddeld genomen kan u met spouwmuurisolatie 356 kubieke meter aan gas besparen. Het bedrag dat u hiermee kan besparen is afhankelijk van uw contract. Bij sommige maatschappijen betaalt u meer dan bij anderen. In de praktijk komt dit vaak al neer op een besparing van 238 euro per jaar. Afhankelijk van de kosten van uw spouwmuurisolatie kan u tussen de 3 en 4 jaar al uw investering terugverdienen. Na deze periode maakt u dus jaarlijks 238 euro winst op uw energierekening. Uw rendement is op jaarbasis ongeveer 25% bij een tussenwoning.

Uw rendement bij een vrijstaande woning

Bij een vrijstaande woning verbruikt u natuurlijk nog veel meer gas dan bij een tussenwoning. Spouwmuurisolatie kan een nog hoger rendement opleveren. Het rendement dat u kan behalen is afhankelijk van een aantal factoren. Bijvoorbeeld het oppervlakte dat u laat isoleren en de afmetingen van uw woning. Stel u heeft een vrijstaande woning van ongeveer 100 m2 woonoppervlakte. U kan gemiddeld 795 kubieke meter aan gas besparen. Gemiddeld kan u zo’n 517 euro per jaar besparen. Het rendement komt uit op ongeveer 30 procent waardoor u binnen 4 jaar uw investering heeft terugverdiend. Als u de rest van uw woning isoleert naast spouwmuurisolatie dan kan u een nog hoger rendement behalen met uw vrijstaande woning.

Rendement per m2

Het rendement bij spouwmuurisolatie is voor een groot deel afhankelijk van het aantal m2 dat u laat isoleren. Uiteraard zijn uw stookkosten dan ook vaak hoger waardoor het rendement altijd tussen de 25% en 30% zal komen te liggen. Gemiddeld kan spouwmuurisolatie een besparing opleveren van 9 tot 11m3 gas per m2. Dit is uiteraard op jaarbasis. De hoeveelheid gas is een beetje afhankelijk van het isolatiemateriaal dat u uitkiest. Een isolatie expert kan u eventueel een rekensom geven met de mogelijkheden per m2. Binnen sommige gemeentes is er ook subsidie mogelijk waardoor uw terugverdientijd nog korter is.