Rendement kruipruimte isolatie

Als u de kruipruimte gaat isoleren dan kan u altijd rekenen op een rendement. Dit rendement behaalt u door de isolatiewaarde van het materiaal dat u gebruikt. Dankzij het isolatiemateriaal verliest u geen warmte meer via de kruipruimte. Veel mensen denken dat ze vooral via de muren en het dak warmte verliezen. Toch verliest u zo’n 10% van de warmte via uw eigen kruipruimte. Door de kruipruimte optimaal te isoleren kan u tot wel 10% besparen op uw energierekening. Dit is een mooi rendement dat u niet krijgt op uw eigen spaarrekening. Het na-isoleren van uw kruipruimte kan absoluut een slimme oplossing zijn om te besparen op kosten.

Kruipruimte isolatie is relatief voordelig

Vergeleken met andere isolatiemethodes is het isoleren van de kruipruimte relatief voordelig. De isolatie brengt een relatief beperkte investering met zich mee die u al snel weer terugverdiend. Een volledige kruipruimte isolatie kan u al laten uitvoeren door een isolatie expert vanaf 1000 euro. De prijs is wel een beetje afhankelijk van het formaat kruipruimte en natuurlijk de materialen die u gebruikt. Sommige materialen zijn een stuk duurder waardoor u soms het dubbele kwijt bent. In verhouding met bijvoorbeeld dakisolatie bent u voor het isoleren van uw kruipruimte relatief weinig geld kwijt. Het rendement kan afhankelijk van de materialen soms zelfs oplopen tot wel 20%. Daarnaast behoud kruipruimte isolatie altijd zijn waarde. Dus zelfs over 20 jaar heeft u nog steeds een leuk rendement dankzij de isolatie. Naast de financiële voordelen ondervind u natuurlijk nog meer voordelen aan kruipruimte isolatie.

Kies voor kruipruimte isolatie bij vloerverwarming

Als u van plan bent om vloerverwarming in uw woonkamer aan te leggen dan adviseren wij u om eerst te investeren in kruipruimte isolatie. Als u niet kiest voor kruipruimte isolatie in combinatie met vloerverwarming dan gaat er ontzettend veel warmte verloren. Uw vloer blijft extra stoken doordat er warmte weggaat via de kruipruimte. Als u eerst kruipruimte isolatie aanlegt dan kan de warme lucht niet meer weg via uw kruipruimte. De lucht stroom automatisch naar boven zodat u als bewoner er profijt van heeft. De thermostaat vangt ook sneller de maximale temperatuur op waardoor de vloerverwarming op tijd afslaat. U heeft zo nooit meer een koude vloer en u bent geen vermogen kwijt aan extra stookkosten die onnodig zijn. U bespaart al snel 20 procent op uw stookkosten en dit komt al gauw neer op € 200 of meer per jaar.

Vergelijk de verschillende isolatiematerialen

Het rendement van 20% is bepaalt op basis van de meest optimale isolatiewaarde. De isolatiewaarde is afhankelijk van het isolatiemateriaal dat u kiest. De meeste woningeigenaren kiezen voor PUR of glaswol als isolatie in uw kruipruimte. Het is wel slim om bij glaswol rekening te houden met vocht. Dit kan het rendement van uw kruipruimte isolatie namelijk aantasten. Een isolatie expert kan u eventueel informeren over de verschillen en mogelijkheden met de diverse isolatiematerialen in uw kruipruimte. Het komt soms ook voor dat bepaalde materialen niet in uw kruipruimte passen omdat deze te laag is. Dit soort dingen kan een isolatie expert voor u meenemen en u een aanbod doen van een geschikt isolatiemateriaal.