Rendement dakisolatie

De reden waarom we massaal kiezen voor dakisolatie is vanwege het hoge rendement wat we ermee kunnen behalen. Het rendement is zeer interessant te noemen en dit is voor de meeste woningeigenaren een reden om vandaag nog een isolatie expert in huis te halen. De energieprijs is de laatste jaren torenhoog geworden. Het rendement op dakisolatie is hierdoor eigenlijk alleen maar verder toegenomen. Zelfs als over een paar jaar pas de energieprijs stijgt heeft u er profijt van. Dit is het voordeel van dakisolatie u behaalt namelijk een blijvend hoog rendement. Over 30 jaar kan u nog steeds profiteren van een mooi rendement op uw dakisolatie. Het aanbrengen van dakisolatie zorgt al snel voor een leuke besparing op uw energiefactuur aan het einde van het jaar.

Het gemiddelde rendement bij een dakisolatie

Het rendement dat u kan behalen is natuurlijk afhankelijk van verschillende situaties. Het ligt eraan wat voor een dak u heeft of uw zolder verwarmd is en hoeveel m2 u laat isoleren. Wij hebben daarom een berekening gemaakt op basis van een schuin dak van 74 m2. U kan met een schuindak dat verwarmd is ongeveer 8 m3 gas per jaar per m2 besparen. Gemiddeld genomen kan de isolatie een rendement opleveren van € 400 per jaar. Wilt u door een expert uw dak laten isoleren? U moet dan rekenen op ongeveer een kostprijs tussen de € 1500 en € 2100. De exacte prijs is heel erg afhankelijk van uw wensen etc. Vanwege het hoge rendement kan u tussen de 3 en 5 jaar alweer uw investering terugverdienen. Als dit termijn afgelopen is dan profiteert u nog steeds van een rendement van € 400. Als de gasprijzen omhoog gaan dan wordt dit rendement alleen maar meer. U kan met dakisolatie jaarlijks rekenen op een mooi rendement. Er is geen één spaarrekening waarbij u een rendement van € 400 verdiend op € 2000 spaargeld. Dit maakt dakisolatie zo ontzettend interessant om uit te voeren in uw eigen woning.

Een zo hoog mogelijk rendement behalen met dakisolatie

Bent u van plan om een hoog rendement te behalen met dakisolatie? Laat dan uitzoeken wat in uw situatie het verstandigste is. Het rendement van uw dakisolatie kan in de praktijk lager uitvallen. Dit heeft te maken met het gekozen isolatiemateriaal en op welke manier deze is aangebracht. Als u een hoog rendement wilt behalen dan is het slim om een isolatie expert in huis te halen. Natuurlijk kan u zelf dakisolatie aanschaffen, maar het rendement is lang niet zo hoog als u het zelf gaat plaatsen. Een isolatie expert weet namelijk precies waarmee allemaal rekening gehouden moet worden in uw woning om het rendement te verhogen. Als uw dak op de juiste manier geïsoleerd wordt dan kan u heel wat warmteverlies voorkomen en een mooi rendement opbouwen. Het is de moeite waard om het isoleren van uw woning professioneel aan te pakken. U kan zo het hoogst haalbare rendement uit uw woning halen.