PUR spouwmuurisolatie

Van alle spouwmuurisolatie materialen wordt er het meeste gekozen voor PUR. Het is eenvoudig aan te brengen en bovenal heeft het een hoge lambda waarde. Warmteverlies wordt hierdoor op een uitstekende manier tegen gegaan. Bij spouwmuurisolatie wordt er in de voegen een gaatje geboord. Op dit gaatje wordt een slang aangesloten en via deze slang wordt PUR in uw spouwmuur gespoten. Binnen één werkdag is uw woning voorzien van isolatie. De perfecte isolatie is zo al snel geregeld en dit is natuurlijk wel zo prettig. In de praktijk wordt er dan ook vaak gekozen voor PUR als isolatiemateriaal.

De voordelen van PUR

Er zijn eigenlijk een aantal voordelen aan PUR als spouwmuurisolatie. Eén van de eerste voordelen is dat PUR een open structuur heeft. Als één van de weinige isolatiematerialen blijft het ademen. Dit kan absoluut een pluspunt zijn voor vochtproblemen in uw woning. De isolatie zorgt ervoor dat vochtproblemen een heel stuk teruggedrongen worden. U creëert zo een prettig woonklimaat om in te leven. Naast vochtproblemen is natuurlijk de belangrijkste taak het voorkomen van warmteverlies. Uiteraard werkt PUR uitstekend als isolatiemateriaal en kan warmteverlies flink worden teruggedrongen. De temperatuur in uw woning stijgt automatisch dankzij het aanbrengen van isolatie. De isolatiewaarde van het materiaal ligt hoog en dit is wel zo prettig als u een mooi rendement wil behalen.

Besparing met PUR

Uiteindelijk gaat het erom hoeveel energie u kan besparen door gebruik te maken van PUR. Bij een gemiddelde tussenwoning kan u al snel 5 m3 gas besparen per m2. Dit is een berekening op jaarbasis. Stel u heeft een vrijstaande woning dan kan dit zelfs oplopen tot 16m3 gas per jaar. U kan al snel 15 tot 30% besparen op uw originele energierekening door te kiezen voor PUR. De terugverdientijd ligt hierdoor op ongeveer 4 jaar, maar in sommige situaties korter namelijk 3 jaar. Dankzij de stijgende energieprijzen kan de terugverdientijd zelfs nog verder ingekort worden.

Wanneer is uw woning geschikt voor PUR spouwmuurisolatie?

Als eerste moet u natuurlijk een spouwmuur hebben. Deze ruimte hoeft voor PUR niet extreem groot te zijn omdat het wordt ingespoten. Een ruimte tussen de buiten en binnenmuur van 3 centimeter is al voldoende voor PUR. Daarnaast is het handig om goed te controleren of uw metselwerk nog intact is. Als er gaten zitten in uw metselwerk dan moet dit eerst gerepareerd worden. Bij gaten kan het PUR tijdens het inspuiten er namelijk uitlopen. Eventueel kan een isolatie expert uw huidige gevel inspecteren om tot een beslissing te komen. Daarnaast wordt er altijd gecontroleerd of er geen bouwvuil in uw spui zit. Cementresten kunnen ervoor zorgen dat er na de isolatie juist vochtproblemen ontstaan. Voordat uw spouw geïsoleerd kan worden kan u eventueel een endoscopisch onderzoek doen. Met een camera wordt er dan in de spouw gekeken of er nog bouwvuil aanwezig is. Dit moet dan eerst verwijderd worden voordat u PUR in uw spouwmuur kan aanbrengen. De kosten voor isolatie kunnen hierdoor eventueel oplopen vanwege de extra werkzaamheden. Ze moeten toch uitgevoerd worden om uw woning geschikt te maken voor PUR spouwmuurisolatie.