Problemen kruipruimte isolatie

Als de kruipruimte isolatie verkeerd wordt aangebracht door bijvoorbeeld een gebrek aan ervaring dan kan dit problemen opleveren. Lang niet alle woningeigenaren kiezen ervoor om de kruipruimte isolatie uit te besteden. Het gevolg is dat ze fouten maken doordat ze het nog nooit eerder gedaan hebben. De fouten die gemaakt worden kunnen problemen opleveren met de isolatie. Wij hebben de meest voorkomende fouten voor u op een rijtje gezet. U heeft zo een idee hoe u deze fouten kan voorkomen als u zelf uw huis gaat isoleren. Het is bijvoorbeeld belangrijk om de isolatie zo efficiënt mogelijk aan te brengen. Warmteverlies moet met de isolatie zoveel mogelijk voorkomen worden. Om dit te bereiken moet u een aantal maatregelen nemen. Wij hebben deze maatregelen voor u op een rijtje gezet.

Hinder van uw kruipruimte isolatie

Als u een vrij lage kruipruimte heeft dan kan u hinder ondervinden van de isolatie. De kruipruimte komt tenslotte een stukje naar beneden vanwege bijvoorbeeld glaswol die u tegen de bovenkant aan monteert. Het gevolg is dat u misschien de kruipruimte helemaal niet meer in komt. Dit is niet handig als u bijvoorbeeld een lekkage heeft in uw kruipruimte. U kan flink wat hinder ondervinden doordat u niet bij de leiding in uw kruipruimte kan komen. Als u dit risico loopt dan is het slimmer om voor andere isolatiematerialen te kiezen. Een isolatie expert ziet vaak al direct welk isolatiemateriaal het beste past bij uw kruipruimte. Om ruimte te besparen kan er gekozen worden voor isolatiekorrels of chips. Deze kan u gewoon aan de kant schuiven als u bij een leiding wil komen. U heeft zo geen hinder meer van uw kruipruimte isolatie.

Leidingen bereikbaar houden

Als u gaat isoleren dan is het sowieso handig dat de leidingen altijd bereikbaar blijven. Als u een keer lekkage heeft dan is het handig dat u erbij kan komen om in te grijpen. Zorg ervoor dat deze vrij blijven van isolatiemateriaal zodat u hier eenvoudig bij kan komen. Een isolatie expert zal hier altijd rekening mee houden en zorgt ervoor dat leidingen altijd bereikbaar blijven. Zelfs als u in uw kruipruimte PUR aanbrengt als isolatiemateriaal.

Vochtproblemen in de kruipruimte

Een groot deel van de woningeigenaren hebben last van vochtproblemen in de kruipruimte. Helaas is dit vaak lastig op te lossen en trekt de vocht via de kruipruimte uw woonkamer in. Gelukkig is het wel met isolatiemateriaal op te lossen. Het is hiervoor wel belangrijk dat u gebruik maakt van de juiste materialen. Isolatie korrels en chips staan erom bekend dat ze uitstekend tegen vocht kunnen en het vochtgehalte zelfs doen afnemen. Sommige isolatiematerialen kunnen heel slecht tegen vocht. Er kan zelfs schimmel in ontstaan waardoor het rendement rap afneemt. U wilt dit scenario natuurlijk altijd proberen te voorkomen en dit kan door het juiste isolatiemateriaal te gebruiken. Een isolatie expert komt altijd eerst bij u langs om de kruipruimte te bekijken. Vervolgens wordt er op basis van uw problemen een isolatiemateriaal voorgesteld. U heeft zo in de toekomst geen problemen met een afnemend rendement of met andere problemen door het gebruik van de verkeerde isolatiematerialen.