Problemen gevelisolatie

Als u besluit om gevelisolatie in huis aan te brengen dan kan u tegen verschillende problemen aanlopen. Er zijn namelijk diverse factoren waar u rekening mee moet houden bij het aanbrengen van gevelisolatie. Er zijn genoeg mensen die ervoor kiezen om gevelisolatie zelfstandig aan te brengen. Het is een eenvoudige manier om te besparen op de kosten. Maar er zijn verschillende problemen gevelisolatie waar u tegenaan kan lopen als u de isolatie zelf geplaatst hebt. Wij raden u aan om gewoon iets meer uit te geven zodat u zeker weet dat de isolatie goed zit. Er kunnen dan geen problemen meer ontstaan waar u zelf wel tegenaan kan lopen. Het is belangrijk om voor uzelf te bekijken hoeveel ervaring u heeft met het plaatsen van gevelisolatie. Als u voldoende kennis in huis heeft dan kan u wel afwegen om de isolatie zelf uit te voeren. Wilt u besparen op problemen na afloop? Laat de gevelisolatie dan gewoon uitvoeren door de expert die dagelijks bezig is met het isoleren van gevels.

Vergeten van de ventilatie

Natuurlijk weten we allemaal wel dat de gevel moet blijven ventileren. Als dit door het aanbrengen van gevelisolatie niet meer voldoende gebeurd kan u flink last krijgen van vochtproblemen. Een uitstekende isolatie is natuurlijk heel interessant qua rendement, maar er moet nog wel plaats zijn voor ventilatie. Bij het plaatsen van een nieuwe gevel dient u hier rekening mee te houden. Helaas wordt er vaak te weinig of onvoldoende rekening gehouden met ventilatie bij gevelisolatie. Het resultaat is dat de bewoners diverse vochtproblemen hebben. De enige oplossing is een compleet nieuwe gevel plaatsen en daar zit niemand op te wachten. Qua kosten bent u dan een stuk hoger uit dan dat u het direct door een expert laat uitvoeren. Toch is het wel van belang voor het leefklimaat in huis om de juiste combinatie te hebben tussen ventilatie en isolatie.

Spouwmuurisolatie combineren met gevelisolatie

Er zijn genoeg consumenten die het idee hebben dat het probleem met de spouwmuurisolatie ontstaat door de combinatie met gevelisolatie. Ze denken dat dubbelop er juist voor zorgt dat er te weinig ventilatie in huis is. De combinatie zou teveel van het goede zijn en juist voor vochtproblemen zorgen. In de praktijk blijkt dat gevelisolatie prima te combineren is met spouwmuurisolatie. Door beide op de juiste manier aan te pakken behaalt u een uitstekend rendement. Het wordt nu extra interessant om uw woning te gaan isoleren. Dankzij de nieuwe gevelisolatie in combinatie met de spouwmuurisolatie maakt warmteverlies geen schijn van kans meer. Wij raden u wel aan om problemen te voorkomen en het project direct door een isolatie expert te laten aanpakken. U weet dan zeker dat alles goed geregeld is en u kan genieten van aangename temperaturen in huis zonder overlast van vocht.