Plat dak isolatie

Als u een plat dak heeft dan kan u deze op verschillende manieren laten isoleren. Bij een schuin dak kan u bijvoorbeeld alleen aan de binnenzijde isolatiemateriaal aanbrengen. Als u een plat dak heeft dan kan u overwegen om de isolatie eventueel aan de buitenzijde te plaatsen in plaats van de binnenzijde. Ongeacht de methode die u kiest u bespaart altijd een hoop energie door uw dak te isoleren. Via het dak verliezen woningen nog altijd de meeste warmte. Een niet geïsoleerd dak kost een woningeigenaar al snel rond de € 400 per jaar. Dit maakt het de moeite waard om uw dak nog dit jaar te gaan isoleren. Naast een lage energierekening zijn er natuurlijk nog meer voordelen en nadelen te noemen. Uiteraard kan u op onze website wat mogelijkheden lezen voor een plat dak isolatie.

Uw platte dak aan de binnenzijde isoleren

Ondanks dat u met een plat dak de mogelijkheid heeft om deze aan de buitenzijde te isoleren kiezen de meeste woningeigenaren voor isolatie aan de binnenzijde. U kan kiezen uit verschillende materialen om uw woning te isoleren. Bijvoorbeeld voor glaswol, steenwol, houtwol en Cellulose. Er zijn dus verschillende mogelijkheden om uw woning te isoleren aan de binnenzijde. De meeste woningeigenaren met een plat dak kiezen voor isolatie aan de binnenzijde omdat ze dit prima zelf kunnen doen. Het enige wat u hoeft te doen is aan de binnenzijde een dampscherm aanbrengen en hier tegenaan isolatiemateriaal bevestigen. Nog een voordeel is dat de kosten voor het aanbrengen van isolatiemateriaal aan de binnenzijde goedkoper is. U kan zo weer wat besparen op de totale isolatiekosten. Het nadeel van isoleren aan de binnenzijde is dat het ten kosten van uw ruimte kan gaan. Als u een vrij laag plat dak heeft dan raden wij het af om de isolatie aan de binnenzijde aan te brengen. De isolatiematerialen zijn al snel 24 centimeter dik en dit gaat ten kosten van uw loopruimte. Mocht u zelf gaan isoleren dan kan u tegen nog een probleem aanlopen. Voordat u gaat isoleren moet u eerst goed alle gaten en kieren dichtmaken. Als u dit niet doet heeft u als nog te maken met warmteverlies. Bij isolatie aan de buitenzijde loopt u minder snel tegen dit probleem aan omdat direct alle gaten vanuit de buitenkant dichtgemaakt worden.

Dak isoleren aan de buitenkant

U kan vanwege verschillende redenen toch meer voordeel zien in het aanbrengen van isolatie aan de buitenkant van het dak. Isolatieplaten zijn ideaal om aan te brengen aan de buitenkant van uw dak. Deze platen hebben vaak al een hellend vermogen en kunnen tegen uw dak aan geplaatst worden. Qua rendement merkt u vaak bijna geen verschil tussen isolatie aan de binnenkant of buitenkant. Toch wordt wel echt elk kiertje of gaatje afgesloten met deze isolatiemethode. Mocht u de klus zelf gaan uitvoeren dan kan het slimmer zijn om dit uit te besteden. Voor de echte zelf klusser is het eenvoudiger om de isolatie aan de binnenzijde aan te brengen dan de buitenzijde. Aan de buitenkant moet u veel meer rekening houden met bijzaken als het hellende vermogen van het dak. Daarnaast heeft u meestal een hoogwerker nodig om de dakisolatie aan te brengen. Informeer gerust naar de mogelijkheden voor uw eigen woning bij een isolatie expert.