Nadelen vloerisolatie

Uiteraard zit er aan elk voordeel een nadeel. Bij het isoleren van uw woning zal u dan ook altijd tegen bepaalde nadelen aanlopen. Helaas zijn er ook heel wat broodje aap verhalen in omloop. Dit zijn nadelen die soms niet helemaal correct zijn. Wij proberen open te zijn als het aankoop op de nadelen van vloerisolatie. Natuurlijk zijn er nadelen en wij zijn zo eerlijk om deze te benoemen. Wij proberen zo een duidelijk beeld te geven van de pluspunten en minpunten. U kan zo zelf uiteindelijk besluiten om de isolatie wel of niet uit te voeren. U weet zo precies welke meerwaarde isolatie eventueel voor uw woning heeft. Of dat vloerisolatie voor u misschien geen meerwaarde heeft. Wij zijn hier altijd eerlijk en open in om u duidelijk te informeren over het plaatsen van vloerisolatie.

Vloerisolatie levert in verhouding weinig rendement op

Eén van de nadelen die flink verspreid wordt is dat vloerisolatie de moeite niet is. De isolatie van de vloer zou te weinig rendement opleveren om winst op te maken. Natuurlijk ligt het er een beetje aan wat u zelf laag vind. Als u het vergelijkt met een ingrijpende isolatie zoals dakisolatie dan levert het weinig rendement op. Als u gewoon kijkt naar het algemene rendement dan valt het best mee. Globaal gezien kan u ongeveer een rendement van 8% maken op uw investering. Stel u voor u heeft geld op uw spaarrekening staan waarmee u de woning graag wil laten isoleren. Als u het geld hiervoor niet gebruikt en lekker laat staan dan merkt u al snel dat u hier niet zoveel rendement op maakt. Soms zijn de rentes zelfs zo laag dat u door inflatie zelfs verlies maakt. U krijgt absoluut geen 8% rendement en dan is het wel ineens heel interessant om de vloer te laten isoleren.

Geen ventilatie meer in huis

Een vooroordeel waar veel mensen bang voor zijn is dat ze geen ventilatie meer hebben door de vloer te isoleren. U voelt tenslotte geen tocht meer over de vloer heen kruipen. In het verleden was isolatie regelmatig slecht in het nieuws. Bewoners kregen last van vochtproblemen doordat de woning niet meer ventileerde. Na het aanbrengen van de isolatie bleven de bewoners met de grootste problemen achter. Tegenwoordig weten de isolatie experts exact wat ze doen. Ze weten dat een goede isolatie belangrijk is. Ongeacht welke isolatie u ook laat plaatsen het is belangrijk om te blijven ventileren. Na het aanbrengen van de vloerisolatie heeft u nog steeds continue aanvoer van schone lucht. U hoeft dus niet bang te zijn voor vochtproblemen. Sterker nog als u een woning laat isoleren nemen de vochtproblemen in huis af. Het kan dus slim zijn om juist isolatie te realiseren als u last heeft van vochtproblemen in en rond het huis. Een goede ventilatie is tenslotte noodzakelijk voor een prettig wooncomfort. Met isolatie wilt u alleen het comfort verbeteren en niet slechter maken. Gelukkig zal een isolatie expert hier altijd rekening mee houden bij het plaatsen van de vloerisolatie.