Nadelen gevelisolatie

Als u besluit om gevelisolatie te plaatsen dan merkt u dit vrijwel direct aan het wooncomfort. Het comfort wordt aanzienlijk verbeterd en u heeft het niet meer zo snel koud in huis. Dit is absoluut een pluspunt en u merkt het ook aan uw energiefactuur aan het einde van het jaar. U kan gemiddeld tussen de 20 en 30% besparen op uw energiefactuur. Dit is de reden dat het toepassen van gevelisolatie eigenlijk voor iedereen wel interessant is. Natuurlijk zijn er altijd ook nadelen te bedenken aan gevelisolatie. Aan elk voordeel zit tenslotte een nadeel en wij hebben daarom ook alle nadelen op een rijtje gezet. U heeft zo een duidelijk beeld van de mogelijkheden met gevelisolatie.

Verlies aan ruimte in huis

Er zijn eigenlijk twee manieren waarop u gevelisolatie kan toepassen. U kan ervoor kiezen om een compleet nieuwe gevel aan de buitenkant van het huis te bouwen. Of u kan ervoor kiezen om tegen elke binnenmuur een voorzetwand te plaatsen. Tussen de voorzetwand plaatst u isolatie zodat uw woning geïsoleerd is. Aan deze methode zit een nadeel en dat is dat u toch een aantal centimeters van uw woning moet inleveren. De ruimte die u moet inleveren is o.a. afhankelijk van het isolatiemateriaal dat u gebruikt om uw woning van binnenuit te isoleren. Niet alleen in huis kan u ruimte verliezen, maar ook buitenshuis. Als u besluit om voor een nieuwe buitengevel te gaan dan verliest u natuurlijk wel ruimte op uw kavel. Dit zijn zaken waar u rekening mee moet houden bij gevelisolatie.

Berekenen van de ventilatie

Veel woningeigenaren kiezen ervoor om de gevelisolatie zelf uit te voeren. Het nadeel van deze ingreep is dat ze totaal geen ervaring hebben met een klus van deze omvang. Het gevolg is dat ze geen rekening gehouden hebben met mogelijke ventilatie. Al snel krijgt u last van vochtproblemen en heeft u niet meer het ultieme leefklimaat waar u naar op zoek bent. Een goede ventilatie is belangrijk om een uitstekend leefklimaat in huis te creëren. Vandaag de dag is een gezonde lucht natuurlijk super belangrijk om in huis te kunnen leven.

Hoge kosten voor het realiseren van gevelisolatie

Vergeleken met andere isolatiemethodes is gevelisolatie relatief duur te noemen. Het is ook een flinke ingreep om een nieuwe gevel neer te zetten en deze laten isoleren. Natuurlijk levert dit wel een flink rendement op, maar het duurt vergeleken met andere isolatiemethodes relatief lang voordat u dit terugverdiend heeft. De hoge kosten zit hem vaak niet in de materialen zelf, maar vooral het oppervlakte dat geïsoleerd moet worden. Er moet vaak een compleet nieuwe wand in de complete woning neergezet worden voor het beste resultaat. Daarnaast zullen er ook grote verschillen zijn tussen de diverse isolatie experts die gevelisolatie voor u kunnen realiseren. De één vraagt uiteraard meer geld dan de ander. Er zijn daarnaast ook nog verschillende oplossingen waar u uit kan kiezen. In plaats van een complete nieuwe gevel kan u bijvoorbeeld ook steenstrips tegen de huidige gevel aan plaatsen met isolatie erachter. Dit is vaak voordeliger. Dit soort oplossingen kan u met elkaar vergelijken in samenwerking met een isolatie expert.