Levensduur vloerisolatie

Als u gaat investeren in vloerisolatie dan is dit uiteraard een hele uitgave. U wilt natuurlijk niet dat u over een paar jaar weer opnieuw kan beginnen met het isoleren van uw vloer. Het is voor u van belang om te weten wat de levensduur van vloerisolatie is. U wilt niet alleen de levensduur weten voor uw eigen belang, maar ook vanwege de terugverdientijd. U heeft waarschijnlijk al gehoord dat de terugverdientijd van vloerisolatie in verhouding vrij lang duurt. Gemiddeld bent u soms wel 10 jaar bezig voordat u de investering heeft terugverdiend. Dit kan een reden zijn om definitief te weten hoe lang de nieuwe isolatie eigenlijk meegaat. Behaalt u na de terugverdientijd nog steeds een leuk rendement of valt dit tegen? Dit soort zaken wilt u natuurlijk meenemen als u een beslissing wil maken over het wel of niet plaatsen van vloerisolatie. De levensduur is voor een deel afhankelijk van de materialen die u uitkiest. Kiest voor u glaswol of steenwol? Deze materialen gaan levenslang mee. U hoeft dus maar één keer te investeren om vervolgens levenslang te profiteren van een hoog rendement. Dit maakt de investering het overwegen waard.

Veranderd het rendement in de loop der jaren?

Het is fijn om te weten dat sommige isolatiematerialen levenslang meegaan. Toch is het wel fijn om te weten of het rendement ook altijd hetzelfde blijft? Het kan voorkomen dat in de loop der jaren het rendement iets afneemt door aantasting van het isolatiemateriaal. Sommige isolatiematerialen kunnen bijvoorbeeld niet zo goed door vocht waardoor het rendement met de jaren afneemt. Een oplossing hiervoor is door uw isolatiematerialen af te schermen van vocht. Het plaatsen van een dampscherm of het zorgen voor goede isolatie kan van belang zijn. U kan zo het rendement langer bewaren en misschien zelfs levenslang behouden. Als u toch gaat investeren in vloerisolatie raden wij u aan om rekening te houden met vocht en de isolatiematerialen hiervoor af te schermen.

Garantie op uw isolatiemateriaal

Natuurlijk vraagt u uzelf af of er garantie op zit. Stel u heeft uw complete vloer laten isoleren en het rendement is totaal niet wat verwacht zou zijn. Het zou kunnen dat er dan misschien een productiefout in het materiaal zit. Normaal gesproken wordt het dan op kosten van de garantie vervangen. De meeste isolatiematerialen hebben een garantieperiode van 10 jaar. Alleen er zit wel een minpuntje aan. U heeft namelijk alleen garantie op de isolatie als u deze heeft laten plaatsen door een isolatie expert. Dit is logische want het zou ook kunnen komen door uw eigen fout dat u een minder hoog rendement heeft. Mocht u de isolatie hebben laten plaatsen dan kan u dit direct laten oplossen. Op kosten van het isolatie bedrijf komen ze terug om het probleem binnen het garantietermijn op te lossen.