Levensduur kruipruimte isolatie
Als u besluit om de kruipruimte te isoleren dan wilt u graag weten wat de levensduur is. Met een goed beeld van de levensduur weet u of u lang kan genieten van uw investering. U wilt tenslotte niet dat uw kruipruimte over een paar jaar opnieuw geïsoleerd moet worden. U weet dat de terugverdientijd op ongeveer 7 tot 10 jaar ligt. Dit betekent dat de levensduur een stuk langer moet zijn dan 10 jaar. Dankzij een extra lange levensduur kan u zelfs na de terugverdientijd winst blijven maken op uw investering. Gelukkig is isolatiemateriaal bijzonder duurzaam. In principe betekend dit dat het materiaal levenslang een mooi rendement kan opleveren. Uiteraard zijn er wel altijd uitzonderingen en dit is misschien wel handig om vooraf te weten voordat u een kruipruimte gaat isoleren. Sommige problemen kan u namelijk voorkomen door de kruipruimte extra te isoleren. Wij leggen u graag uit welke aanpassingen u zelf kan doen om de levensduur van uw isolatie te verlengen tot levenslang. Een isolatie expert zal hier zelf al rekening mee houden bij het isoleren van uw kruipruimte. Als u dit probleem zelf gaat aanpakken dan is het slim om uzelf goed in te lezen over de levensduur van kruipruimte isolatie.
De levensduur van isolatiemateriaal wordt steeds langer
In de praktijk blijkt dat de levensduur van isolatie steeds langer wordt. Het is dus niet meer zo dat u binnen 10 jaar van uw isolatiemateriaal af bent. Vroeger nam het rendement van isolatiemateriaal al snel af. Tegenwoordig hoeft u slechts eenmalig de isolatie aan te brengen om vooruit te kunnen. De meeste isolatiematerialen gaan als ze op de juiste manier geplaatst worden levenslang mee en blijven een hoog rendement opleveren ook na een paar jaar. Echter blijven er altijd risico’s aanwezig die het rendement flink kunnen verlagen. Bijvoorbeeld als uw kruipruimte vrij vochtig is dan zou het rendement kunnen afnemen. Er kan bijvoorbeeld schimmel in de isolatie ontstaan en uiteraard gaat dit ten kosten van het rendement. Als dit gebeurd dan bent u genoodzaakt om de isolatiematerialen te vervangen. In vochtige kruipruimtes kan u eventueel overwegen om vochtbestendige isolatiematerialen te gebruiken zoals parels of korrels. Deze materialen verliezen geen rendement door vocht en blijven hier zelfs op drijven.
Kiezen voor duurzame isolatiematerialen
Het is belangrijk om zelf al te kiezen voor duurzame isolatiematerialen en zo te besparen. Steeds vaker wordt er gekozen voor isolatiechips of parels in de kruipruimte. Dit materiaal is bestand tegen vocht en verliest vrijwel nooit zijn rendement. Nog een voordeel is dat het relatief eenvoudig aan te brengen is zelfs in vrij lage kruipruimtes. De duurzaamheid van de parels en korrels is ook nog eens perfect. Dit isolatiemateriaal gaat eigenlijk levenslang mee. U heeft dus geen last van problemen met de levensduur. Als u zeker wilt weten dat u nog lang kan genieten van een mooi rendement dan is dit de ideale oplossing voor uw eigen kruipruimte.