Levensduur gevelisolatie

Als u kiest voor gevelisolatie dan wilt u natuurlijk een zo hoog mogelijk rendement. Naast een hoog rendement wilt u graag dat u er nog lang van kan genieten. U wilt natuurlijk niet dat na 8 jaar ofzo u alweer toe bent aan nieuwe gevelisolatie. Daarnaast is het een vrij ingewikkelde operatie om de oude gevelisolatie te verwijderen en weer nieuwe te plaatsen. Het is dan ook belangrijk om te kiezen voor gevelisolatie met een extra lange levensduur. De levensduur heeft natuurlijk effect op de terugverdientijd van uw nieuwe isolatie. Als u echt tot in detail naar de verschillende materialen gaat kijken dan is er een kans dat u verschillen gaat zien tussen de diverse soorten gevelisolatie.

Gevelisolatie van binnenuit plaatsen

Vanwege de hoge kosten om een compleet nieuwe gevel te plaatsen kiezen de meeste mensen ervoor om gevelisolatie van binnenuit te plaatsen. De meest effectieve oplossing waarvoor mensen kiezen zijn gipskartonplaten. Deze platen worden tegen de binnenmuur aan geplaatst. U levert hierdoor wel wat ruimte in, maar het is een relatief voordelige en snelle manier om uw gevel van binnenuit te isoleren. Een voordeel aan isolatie plaatsen tegen de binnenwand is dat ze niet beïnvloed worden door de natuur. Het resultaat is dat de levensduur natuurlijk al sneller langer is dan bij een buitengevel die elke dag in weer en wind staat. Vaak hoeft u slechts eenmaal te investeren in gevelisolatie tegen de binnenwand en u heeft er levenslang plezier van. De levensduur is een stuk langer dan bij een renovatie aan de buitenkant. U heeft tenslotte niet te maken met externe invloeden op uw nieuwe gevelisolatie.

De levensduur van gevelisolatie bij de buitenmuur

Een extreme vorm van gevelisolatie is door de isolatie aan de buitenkant te plaatsen. U bouwt als het ware een compleet nieuwe gevel waarin de nieuwe isolatie verwerkt is. De nieuwe gevelbekleding moet vaak een aantal eisen voldoen en u heeft meestal een vergunning nodig. De materialen die u gebruikt staat elke dag in de buitenlucht en heeft het dus wel zwaar te voorduren. Op een bepaalt moment moeten sommige onderdelen vaak vervangen worden. Stel u laat uw woning voorzien van pleisterwerk. Na een aantal jaren zal u toch echt het pleisterwerk moeten vervangen. De gemiddelde levensduur van gevelisolatie aan de buitenzijde ligt hierdoor op 20 tot 30 jaar. Het is afhankelijk van welke materialen u gaat gebruiken en op welke manier deze gemonteerd en afgewerkt worden. Als u hout gebruikt dan gaat dit op ten duur natuurlijk rotten, maar met de juiste afwerking hoeft dit niet. U kan bijvoorbeeld het hout afbouwen met bakstenen waardoor de levensduur flink verlengt wordt. Dit zijn allemaal afwegingen en details die u moet bekijken om de levensduur van uw nieuwe gevelisolatie te bepalen. Een isolatie expert kan u uiteraard uitleggen wat bij uw woning de mogelijkheden zijn en wat eventueel de levensduur is van de verschillende toepassingen. Informeer hierover gerust bij uw eigen isolatie expert.