Kruipruimte isolatie

Ongeveer 10 tot 15% van alle warmte gaat verloren via de vloer. Dit komt doordat de kruipruimte onder de vloer eigenlijk nooit geïsoleerd wordt. Het niet isoleren van de kruipruimte merkt u niet alleen aan de energierekening. U merkt het ook aan uw eigen wooncomfort. De kruipruimte zorgt al snel voor een tochtstroom in huis. Via uw benen krijgt u het al snel vrij koud in huis. Het gevolg is dat u automatisch de kachel wat hoger zet. Dit resulteert weer in extra stookkosten. Naast extra stookkosten koelt de temperatuur ook sneller af in huis waardoor veel energie verloren gaat. De kruipruimte isoleren is een slimme oplossing om dit probleem te voorkomen. Buiten het isoleren van de kruipruimte wordt er nog wel voor gezorgd dat er voldoende geventileerd wordt. Als u dit niet doet dan ontstaan er vocht en schimmel problemen. Dit willen we natuurlijk voorkomen! Bent u benieuwd naar de kruipruimte isolatie prijzen? U kan bij ons altijd een vrijblijvende offerte aanvragen.

Op welke manier kan u de kruipruimte isoleren?

Er zijn verschillende methodes waaruit u kan kiezen bij kruipruimte isolatie. Er zijn methodes waarbij u misschien minder geld kwijt bent, maar waarbij de isolatiewaarde lager ligt. Als u besluit om de kruipruimte te isoleren dan raden wij u aan om het in één keer goed te doen. U haalt uw investering er eigenlijk altijd wel uit vanwege de besparing aan verloren elektriciteit. De methode die gebruikt wordt is ook afhankelijk van uw kruipruimte. Uw kruipruimte moet minimaal 20 cm hoog zijn om te kunnen isoleren. Als uw kruipruimte vrij hoog is dan kan overwogen worden om platen isolatiemateriaal tegen de vloer aan te bevestigen. Het moet wel mogelijk zijn om deze isolatie te plaatsen dus de isolatie expert moet voldoende ruimte hebben om door de kruipruimte heen te gaan en de platen te bevestigen. Als deze mogelijkheid er niet is dan wordt de isolatie vaak opgespoten. Meestal wordt er gekozen voor PUR of een ander isolerend schuimsoort. Daarnaast moet er dampscherm geplaatst worden zodat het isolatiemateriaal droog blijft. De platen hebben meestal een geïntegreerd aluminiumlaagje dat werkt als dampscherm. Bij het aanbrengen van de isolatie moet er rekening gehouden worden met de ventilatie dat die aanwezig blijft en eventuele leidingen dat deze vrij blijven.

Houten vloer isoleren

Bij een kruipruimte isolatie bij een houten vloer is het heel eenvoudig om de vloer te isoleren. De vloer wordt eruit gehaald en aan de onderkant van de planken wordt de isolatie aangebracht. Zowel houten als betonnen vloeren kunnen aan de onderzijde geïsoleerd worden. Een isolatiebedrijf kan de isolatie professioneel voor u aanbrengen in de kruipruimte of onder de houten vloer. Binnen één werkdag kan de kruipruimte isolatie aangebracht worden in uw woning.

Een ontoegankelijke kruipruimte isoleren

Er zijn verschillende oplossingen mogelijk bij een ontoegankelijke kruipruimte. Uw kruipruimte is bijvoorbeeld misschien niet diep genoeg om doorheen te kruipen en op te vullen. U kan dan besluiten om bijvoorbeeld isolatiechips op de bodem te laten storten of schelpen piepschuim. De isolatiewaarde is wel een stuk lager dan de traditionele methodes, maar kan u wel een besparing opleveren. U kan eventueel ook overwegen om uw kruipruimte verder te laten uitgraven. Dit is wel een serieuze operatie en het is de vraag of dit de moeite waard is. Natuurlijk behaalt u een leuk rendement met kruipruimte isolatie. Alleen het is de vraag of de kosten voor het uitgraven van uw kruipruimte de moeite waard is om beneden alles te isoleren.

Vraag een vrijblijvende offerte aan voor de kruipruimte isoleren

U bent er nog niet helemaal uit wat er mogelijk is in uw kruipruimte en welk kostenplaatje hieraan hangt. Wij raden u aan om gewoon eens een vrijblijvende prijsopgave aan te vragen. U ontvangt van ons maximaal 6 offertes met kruipruimte isolatie prijzen. Aan de hand van deze prijzen kan u overwegen om de kruipruimte door een expert te laten isoleren. Het is wel slim om de isolatie niet zelf te gaan aanbrengen. Een expert houdt namelijk goed rekening met de ventilatie zodat er niet juist schimmel in huis ontstaat door de kruipruimte isolatie. Daarnaast krijgt u een duidelijk advies over wat er mogelijk is in uw kruipruimte. Laat u gerust adviseren over de mogelijkheden voor uw eigen kruipruimte isolatie.