Kosten spouwmuurisolatie

Voordat u spouwmuurisolatie wil isoleren is het natuurlijk handig om een idee van de kosten te hebben. Het is fijn als u rekening kan houden met de kosten die u kwijt bent voor het isoleren van uw woning. U weet zo of u voldoende financiële middelen heeft om uw spouwmuur te isoleren. De totale kosten zijn afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Hoe groot is bijvoorbeeld uw woning? Wat voor isolatie wilt u gaan gebruiken? Zit er eventueel nog bouwvuil in uw spouwmuur? Is er wel een spouwmuur aanwezig? Door alle werkzaamheden die nodig zijn voor uw spouwmuur in kaart te brengen heeft u een idee van de totale kosten. Op basis van uw rendement kan u direct uw terugverdientijd berekenen. U weet zo meteen wanneer u de kosten voor uw spouwmuurisolatie kan terugverdienen.

Uw type woning

De kosten zijn voor een groot deel afhankelijk van het type woning dat u bezit. Het is mogelijk om alle bouwwerken met een spouwmuur te isoleren dus zelfs een appartement of tussenwoning. Uiteraard is de spouwmuur van een appartement een stuk kleiner dan van een vrijstaande woning. U moet dus rekening houden met het type woning dat u bezit voor de totale kosten. Bij een kleine woning zoals een appartement wordt er vaak een hogere m2 prijs gerekend. Dit komt doordat er bij een appartement vaak slechts 25 m2 spouwmuur aanwezig is. Bij een tussenwoning is dit met 65m2 een stuk meer. Dit kan soms een verschil zijn van €20 per m2 bij een appartement tot € 12 per m2 bij een tussenwoning.

Materialen bij spouwmuurisolatie

Er zijn verschillende materialen die u kan gebruiken om uw spouwmuur te isoleren. De meeste isolatiebedrijven maken gebruik van glaswol of purschuim. Een isolatie expert kan u uitleggen wat het verschil is tussen deze materialen. Naast een verschil in prijs hebben de materialen ook allemaal hun eigen isolatie eigenschappen. Uiteraard zit er ook een prijsverschil in het gebruik van de verschillende materialen. Als u twijfelt tussen bijvoorbeeld het gebruik van PUR of glaswol dan kan u altijd vragen om de offerte te specificeren. U kan een offerte laten maken voor glaswol en PUR. U kan dan zelf bepalen welke isolatie binnen uw budget past.

Besparen op de kosten spouwmuurisolatie

U wilt natuurlijk dat de terugverdientijd bij uw nieuwe isolatie zo kort mogelijk is. Het is dan slim om eventueel te besparen op bepaalde kosten posten. Bijvoorbeeld door te kiezen voor een ander soort isolatiemateriaal. Daarnaast kunnen de prijzen tussen de verschillende bedrijven flink verschillen. U kan flink wat geld besparen door eventueel een offerte aan te vragen bij verschillende bedrijven. Vraag gerust een gespecificeerde offerte zodat u een idee heeft van de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden en de kosten hiervan. U kan zo een objectieve vergelijking houden bij het uitzoeken van een isolatie expert uit de buurt. U kan door geld te besparen de terugverdientijd flink verkorten en dit is natuurlijk de moeite waard.