Isolatiematerialen

Als u een woning gaat isoleren dan kan u afhankelijk van het soort isolatie kiezen voor verschillende isolatiematerialen. De materialen hebben allemaal hun eigen voor en nadelen. Terwijl sommige materialen misschien een nadeel zijn voor vloerisolatie kunnen ze juist een voordeel zijn voor dakisolatie. Het is dus heel erg afhankelijk van het doel waarvoor de isolatiematerialen gebruikt worden. Wij hebben een overzicht gemaakt van de meest gebruikte isolatiematerialen. Eventueel kan u nog een offerte aanvragen voor de exacte isolatiematerialen prijzen. U weet dan precies de verschillen per materiaalsoort en welke u het beste kan gebruiken voor uw woning.

Glaswol als isolatiemateriaal gebruiken

Glaswol wordt heel veel gebruikt om woningen te isoleren. Het is eigenlijk een silicaat gemaakt uit zand en gerecycled glas. Het voordeel van dit materiaal is dat het heel licht is. Het is dus heel eenvoudig om ergens aan te bevestigen. Nog een voordeel is dat het eenvoudig te verwerken is. De stukken glaswol kunnen heel eenvoudig op maat gemaakt worden en als isolatie aangebracht worden in uw woning. Het is ook niet brandbaar en het lost niet op waardoor de levensduur van het isolatiemateriaal extra lang is. Het enige nadeel is dat het werken met glaswol wel gevaarlijk kan zijn. Isolatie experts dragen speciale kleding om met de glaswol te werken. Glaswol zorgt vooral al snel voor irritatie op de huid. Het aanbrengen van glaswol kan u ook het beste overlaten aan de experts.

Rotswol is een alternatief voor glaswol

In plaats van glaswol kan u ook voor rotswol kiezen als isolatiemateriaal. Zoals de naam het stiekem al zegt wordt dit alternatief gemaakt uit steen in plaats van glas. Het gesteente wordt op hoge temperaturen gesmolten waardoor er draden rots ontstaan. Van deze draden wordt een plaat gemaakt die u direct kan toepassen als isolatiemateriaal. Bijvoorbeeld door tegen uw dak aan te plaatsen aan de binnenkant van een schuin dak. U kan zo rotswol gebruiken als dakisolatie. Rotswol is vooral een uitstekende oplossing als u meer warmte in huis wil creëren met isolatiemateriaal.

Uw woning isoleren met schuim

Er zijn verschillende soorten schuim die u kan gebruiken om uw woning te isoleren. Eén van de meest bekende vormen van isolatie met schuim is PUR. Dit isolatiemateriaal staat bekend om de uitstekende isolatiewaarde. We gebruiken het in de bouw veel om gaten op te vullen, maar u kan er ook een woning mee isoleren. Het grote voordele van het materiaal is dat het binnen een paar minuten droog is en het geen irritatie veroorzaakt. U kan het snel en efficiënt aanbrengen in uw woning. Bij een kruipruimte isolatie waarbij de ruimte niet heel hoog is kan er gekozen worden om PUR in de kruipruimte te spuiten. Dit is het voordeel van PUR als isolatiemateriaal het kan eenvoudig opgespoten worden. Soms wordt het ook gebruikt bij spouwmuurisolatie. Een alternatief gemaakt uit schuim is PIR. De eigenschappen zijn bijna hetzelfde alleen dit materiaal wordt vormgegeven in de vorm van platen. Eventueel kan er nog wel voor gekozen worden om kleine gaatjes nog op te vullen met PUR na het aanbrengen van de platen. Nog een methode om uw woning te isoleren met schuim is door gebruik te maken van EPS. EPS is wit kunststof en wordt ook wel kunststof genoemd in de volksmond. Het is eenvoudig te transporteren en wordt meestal aangeleverd in witte platen. Het voordeel van EPS is dat het eenvoudig op maat gemaakt kan worden en vervoerd worden naar de locatie. Dit maakt EPS een geliefde methode om een woning mee te isoleren.

Vraag een offerte aan op basis van isolatiemateriaal

U wilt graag de isolatiemateriaal kosten weten om te kijken welk materiaalsoort u gaat toepassen in uw woning. Het enige wat u hoeft te doen is een offerte aan te vragen om de exacte prijzen per soort isolatie te achterhalen. Wij geven u geheel vrijblijvend maximaal zes offertes van verschillende isolatiebedrijven uit de buurt zodat u een idee heeft van de kosten. Op basis van deze prijzen kan u kiezen welke isolatiematerialen u graag wil toepassen in uw eigen woning. Wacht niet langer en vraag vandaag nog via onze website maximaal 6 verschillende offertes aan bij isolatie experts uit de buurt.