Isolatieglas

Als uw woning een dagje ouder is dan is de kans groot dat u nog geen isolatieglas heeft. Een deel van de woningen is voorzien van half isolatieglas. U heeft dan boven enkelglas en beneden dubbelglas. Er zijn ook nog woningen die volledig voorzien zijn van enkel glas. Bij isolatieglas bestaat het glas uit twee glazen platen met hiertussen een isolerend laagje. Via ramen verliest u altijd warmte ook met isolatieglas. Alleen door voor isolatieglas te kiezen kan u het verlies voor een groot deel beperken. Als u nog enkel glas heeft dan kan u flink op de energierekening besparen door te kiezen voor isolatieglas. Bent u benieuwd naar de isolatieglas prijzen? Vraag bij ons gerust een vrijblijvende offerte op. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden met isolatieglas.

Verschillende soorten isolatieglas

Als een ruit beter isoleert dan enkelglas dan wordt het eigenlijk direct isolatieglas genoemd. Terwijl er wel een groot verschil zit tussen de diverse ruiten. Isolatieglas bestaat meestal uit twee glasplaten en soms drie met een spouw ertussen. Deze spouw kan gevuld worden met lucht of gas om warmte binnen te houden en kou buiten de ruit. Isolatieglas wordt HR glas genoemd en hierachter komen evt. + te staan. De + geeft eigenlijk aan wat de isolatiewaarde van het glas is. Bij isolatieglas wordt de isolatiewaarde ook uitgedrukt in U. Hoe lager de U waarde hoe beter het glas isoleerd. Als u een standaard HR glas neemt dan heeft u een u-waarde van 2,7. Kiest u voor een HR+++ dan heeft u een u-waarde van 0,7. De isolatiewaarde is dus een stuk beter. Als u een lage u-waarde heeft dan kan u flink op de stookkosten besparen en heeft u minder last van geluidsoverlast.

Isoleer uw glas nog beter met gas

De meeste ruiten zijn gevuld met gewoon lucht in de spouw. Het maakt hierbij niet uit of u een HR++ of een HR+++ neemt. In de praktijk blijkt dat gas veel beter isoleert dan lucht. Gas is gewoon een onzichtbaar laagje dat tussen de ruiten in wordt aangebracht. Het laagje isoleert niet alleen maar weerkaatst ook de warmte terug in huis. De warmte blijft zo veel beter in huis hangen. In de zomer werkt het weer de andere kant op. Als de zon op de ruit staat dan komt de warmte niet binnen en wordt het naar buiten weerkaatst. Het blijft zo tijdens warme zomermaanden lekker koel in huis en tijdens de koude wintermaanden blijft de warmte in huis hangen. Vanwege de uitstekende isolatie kiezen steeds meer mensen voor isolatieglas met gas.

Subsidie op isolatieglas

Steeds meer gemeentes proberen woningeigenaren aan te moedigen om isolatieglas te nemen. Als aanmoediging geven ze zogenaamde duurzaamheidssubsidies. U kan dan meestal tegen een gunstige rente geld lenen bij de gemeente om uw woning te voorzien van dubbelglas. De rentetarieven liggen soms op slechts 3%. Deze rente kan u gewoon aftrekken bij de Belastingdienst waardoor u bijna niets betaalt aan rente. Daarbij behaalt u ook nog eens een mooi rendement dankzij uw nieuwe isolatieglas. Dit maakt het de moeite waard om te investeren met duurzaamheidssubsidie.

Kozijnen meenemen met isolatieglas

Niet alleen het glas kan veel warmte verliezen, maar ook de kozijnen als deze niet meer goed onderhouden zijn. Via de kozijnen kan veel warmte verloren gaan en er kan zelfs tocht naar binnen komen. U kan met nieuw isolatieglas overwegen om nieuwe houten kozijnen te laten plaatsen. Naast houten kozijnen kan u eventueel kiezen voor kunststof kozijnen voor een nog betere isolatie.

Vraag een offerte aan voor uw eigen isolatieglas

Bent u benieuwd naar de isolatieglas kosten? Vraag gerust geheel vrijblijvend zes verschillende offertes aan van experts uit de buurt. De offertes zijn gratis en het kost u echt helemaal niets. U heeft wel in één keer een idee van de exacte kosten voor het plaatsen van isolatieglas. U kan vervolgens zelf overwegen of u dit de moeite waard vind. Deze bedrijven kunnen u eventueel ook adviseren over de verschillende mogelijkheden met isolatieglas. Zij laten u graag weten wat er allemaal mogelijk is en sturen u meteen bijpassende offerte toe. U heeft meteen een idee van de exacte kosten en u kan ze vergelijken met de concurrent. Wacht dus niet langer en vraag vandaag nog een offerte aan voor uw eigen isolatieglas.