Gevelisolatie prijzen vergelijken – bespaar tot 30%

gevelisolatieVia de buitenzijde van uw muren kan u een hoop warmte verliezen. Er zijn verschillende oplossingen om de gevel alsnog te isoleren. De simpelste oplossing is door spouwmuurisolatie toe te passen. Alleen uw woning moet dan wel een spouwmuur hebben. Oude woningen van voor de jaren 20 zijn nog niet voorzien van een spouwmuur. Het is wel mogelijk om gevelisolatie aan te brengen bij oude woningen zonder spouwmuur. Bij dit soort woningen wordt er aan de binnen of buitenzijde een voorzetwand met isolatie aangebracht. Dit is een zeer effectieve methode om uw woning te isoleren. Het enige nadeel is het kostenplaatje dat erbij komt kijken. Als u exact de gevelisolatie kosten wilt weten dan kan u het beste een vrijblijvende offerte via onze website aanvragen.

De voordelen van gevelisolatie

Het grote voordeel van gevelisolatie is niet alleen dat u een hoop energie kan besparen. Natuurlijk is dit voor veel woningeigenaren wel de hoofdreden om deze vorm van isolatie toe te passen. U wilt tenslotte minder geld kwijt zijn aan uw energiekosten. Nog een voordeel is dat de waarde van uw woning kan stijgen. Als u bijvoorbeeld kiest voor een compleet nieuwe gevel met isolatie dan is dit meestal een flinke verbetering voor uw woning. U merkt dit vooral in de waarde van uw woning. Nog een voordeel is dat u eenvoudig alle koudebruggen kan wegwerken met een nieuwe gevel. Een goed geïsoleerde buitenmuur zorgt er ook voor dat u geen last meer heeft van schimmelvorming in huis. Uiteraard draait het uiteindelijk om een verhoogd comfort in huis. Dit is geen enkel probleem want uw woning voelt nu aangenaam warm aan.

Gevelisolatie aan de buitenkant van uw woning

Als u gevelisolatie aan de buitenkant plaatst dan hoeft u geen ruimte in huis in te winnen. Een voorzetwand in de woonkamer is een slimme oplossing, maar gaat wel ten kosten van uw woonruimte. Mocht u aan de buitenkant uw gevel verbreden dan is het wel slim om rekening te houden met de scheidingslijn van uw eigendom. U kan er dan voor kiezen om de isolatie misschien iets dunner te houden zodat uw woning binnen de lijnen blijft. Mocht u wel voldoende ruimte hebben dan raden wij u aan om de isolatie extra dik te maken. Het gaat tenslotte niet ten kosten van uw woonruimte en het effect zal nog groter zijn. Overigens is de dikte van het materiaal absoluut niet altijd bepalend. Sommige materialen zijn aanzienlijk dunner maar zorgen wel voor een optimaal isolerend effect.

Vergunning

Als u kiest voor spouwmuurisolatie dan heeft u geen vergunning nodig. Als u echt een gevel aan de buitenzijde van uw woning gaat plaatsen dan heeft u wel een vergunning nodig voor gevelisolatie. U moet er rekening mee houden dat de gemeente bepaalde eisen gaat stellen aan uw nieuwe gevel. Als uw huidige gevel nu voorzien is van stucwerk dan is de kans groot dat u dit moet herstellen na het plaatsen van de nieuwe gevel. Dit zijn extra kosten waar u rekening mee moet houden bij gevelisolatie.

Vergelijk online offertes voor gevelisolatie

Als u een keuze gemaakt heeft voor een bepaalt type gevelisolatie dan kan u bij ons online een offerte aanvragen. Wij zorgen ervoor dat u verschillende offertes ontvangt van isolatie experts bij u in de buurt. U kan zelf bepalen of u dit de moeite waard vind of dat u de investering toch nog even laat zitten. Door offertes online te vergelijken kan u alleen al 30% besparen op uw nieuwe gevelisolatie. U haalt zo nog meer rendement uit uw nieuwe isolatie. Vraag vandaag nog de gevelisolatie prijzen op en ontvang tot wel 6 verschillende offertes.