Dikte dakisolatie

Als u dakisolatie gaat plaatsen dan komen er verschillende keuzes op u af waar u rekening mee moet houden. De keuzes die u maakt kunnen op verschillende zaken invloed hebben. Eén van de keuzes die u moet maken is welke dikte de dakisolatie krijgt. U kan zelf kiezen welke materialen u wilt gebruiken voor uw dak. Zo kan u bijvoorbeeld kiezen voor een bepaalde dikte voor de platen die u tegen uw dak aan monteert. De dikte van de platen bepaalt o.a. de prijs die u moet betalen, de beperking van het warmteverlies en het isolerende karakter van uw huis. Hoe koel is uw woning bijvoorbeeld in de zomer? De dikte van het dakisolatie kan dit natuurlijk allemaal bepalen. Het kan natuurlijk voorkomen dat u nu gaat twijfelen welke dakisolatie dikte u het beste kan gebruiken. Wij proberen u hierover een aantal tips te geven. Uiteraard kan u het ook gerust vragen aan uw isolatie expert. Uw expert kan u precies uitleggen wat de verschillen kunnen betekenen in uw situatie.

Altijd een minimale dikte

Vanwege de beperkte ruimte wilt u misschien kiezen voor een minimale dikte. Er zijn wel eisen gesteld aan de minimale dikte van dakisolatie. Zo moeten de isolatieplaten van het dak minimaal 10 centimeter dik zijn. Er wordt vaak niet alleen voor de beperkte ruimte gekozen voor de 10 centimeter platen. Als de platen dikker zijn dan betaalt u uiteraard meer geld per isolatieplaat. U kan dus flink besparen door isolatieplaten van 10 of 12 centimeter te nemen. Voor veel woningeigenaren is dit de ultieme reden om dunne isolatieplaten te kiezen. U kan zo het bedrag dat u wilt investeren op het minimum houden en u blijft zo voldoen aan de wettelijke bepalingen.

Wat is de ideale dikte voor uw dakisolatie?

Qua kosten is natuurlijk een isolatieplaat van 10 centimeter ideaal. Alleen u bent natuurlijk van plan om uw woning eens goed te gaan isoleren. U wilt niet op dit moment geld besparen, maar vooral in de toekomst door een hoog rendement te boeken. U kan eigenlijk één regel in de hand nemen als u een hoog rendement wilt boeken. Hoe dikker de isolatieplaten, hoe groter het resultaat op het gebied van rendement. Wilt u echt een hoog rendement boeken? Dan raden wij u aan om isolatieplaten van minimaal 18 centimeter te nemen. Het beste resultaat haalt u zelfs met isolatieplaten van 24 centimeter. Als uw isolatieplaat deze afmetingen heeft dan kan u genieten van verschillende voordelen. Ten eerste behaalt u gewoon een hoog rendement op uw isolatie. Ten tweede zorgt de extra dikke dakisolatie ervoor dat u het in de zomer nooit meer te heet in huis hebt. In de zomermaanden blijft uw woning lekker koel en in de wintermaanden aangenaam warm. U creëert zo het ideale klimaat om bijvoorbeeld een slaapkamer op zolder te maken. Informeer gerust bij uw isolatie expert voor de mogelijkheden op uw zolder.