Dakisolatie

Warmte stijgt altijd naar boven en verlaat dus als eerste uw woning via het dak. Uw dak isoleren is dus eigenlijk niet meer dan logisch. Het enige nadeel is dat de meeste woningen nog geen dakisolatie hebben. Als uw dak niet voldoende geïsoleerd is dan verbruikt u ongeveer het dubbele tijdens de wintermaanden vergeleken met woningen met dakisolatie. Het kan u dus echt een hoop geld opleveren door uw dak te isoleren. Dakisolatie kan u namelijk echt een hoop geld schelen en dit is de moeite waard. Vooral bij oude woningen gebouwd voor 1970 gaat er extra veel warmte verloren via het dak. Bent u benieuwd naar de dakisolatie kosten? Vraag bij ons een vrijblijvende offerte op uw heeft dan een idee wat het isoleren van uw dak gaat kosten.

Bespaar tot 30% op uw isolatie kosten

Vergelijk isolatie bedrijven & prijzen in uw eigen regio via onze handige offerte vergelijk service. Bespaar tot wel 30% op uw isolatie kosten. Deze service is gratis en is geheel vrijblijvend zonder verplichtingen!

Verschillende soorten dakisolatie

Als u kiest voor dakisolatie dan kan u kiezen uit verschillende soorten. Er kunnen verschillende materialen gebruikt worden om uw dak te isoleren. De verschillen zitten hem vooral in de r-waarde. Dit wordt ook wel de isolatiewaarde van het materiaal genoemd. Het is belangrijk om te kiezen voor minimaal een r-waarde van 1,3 om voldoende rendement uit uw investering te halen. De keuze van het materiaal is ook afhankelijk van het type dak dat u heeft. Bij sommige daken kan u bepaalde type isolatie misschien helemaal niet plaatsen. De dakisolatie prijzen zijn voor een groot deel afhankelijk van het type isolatie dat u uitkiest.

De meest gebruikte materialen voor dakisolatie

Er zijn eigenlijk vier soorten materialen die regelmatig gebruikt worden voor dakisolatie. Dit zijn: hardschuimplaten, glaswol, steenwol en aluminium noppenfolie. Glaswol en steenwol staat vooral bekend om de uitstekende isolatiewaarde. Het enige nadeel is wel dat ze iets lastiger te hanteren zijn dan bijvoorbeeld hardschuimplaten en noppenfolie. Hardschuimplaten en noppenfolie zijn eenvoudiger op maat te maken en te plaatsen op uw dak. Het voordeel is wel dat glaswol en steenwol een veel betere isolatiewaarde bieden. Glaswol zorgt niet alleen voor een uitstekende isolatie, maar ook voor geluidsisolatie. U kan zo overlast met de buren of omgeving flink verminderen door te kiezen voor dit isolatiemateriaal. De dikte van het materiaal is afhankelijk van wat u kiest. Glaswol en steenwol nemen al snel 10 cm in beslag op uw dak. Hardschuim platen zijn gemaakt van PUR en nemen 6 tot 9 cm in beslag waardoor u ruimte kan besparen.

Hoeveel geld kan u besparen met dakisolatie?

Het is natuurlijk heel erg afhankelijk van uw investering wat u kan besparen. Sommige isolatiematerialen leveren een grotere besparing op dan andere materialen. Dit maakt het zo belangrijk om u goed te laten informeren over de verschillende soorten isolatiematerialen. Hierbij is het ook belangrijk om te kijken naar uw type zolder. Als u een zolder heeft met een schuin dak dan kan u meer besparen als uw zolder verwarmd is. U verbruikt namelijk minder energie om de zolder warm te stoken. Jaarlijks kan u ongeveer bij een verwarmde zolder 1050 m3 gas besparen. Dit is een forse besparing waardoor u een investering al snel heeft terugverdiend. Als uw zolder niet verwarmd is en een schuin dak heeft dan kan u 650 m3 gas besparen. Alsnog een flinke besparing waarbij ook nog eens bijdraagt aan het milieu. U kan er ook voor kiezen om een onverwarmde zoldervloer te laten isoleren. Dit is goedkoper dan dakisolatie en u bespaart hiermee 720 m3 gas uit. Laat u gerust informeren over de mogelijkheden door een echte isolatiespecialist. De specialist kan ook uw rendement uitrekenen op basis van de isolatiematerialen waar u voor kiest.

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor dakisolatie

Bent u van plan om dakisolatie aan te brengen? Vraag direct vrijblijvend een offerte aan via onze website. Wij sturen u gratis een offerte toe met de prijzen die wij rekenen voor het aanbrengen van dakisolatie. Door online de prijzen te vergelijken kan u 30% extra besparen op uw investering. De prijzen voor dakisolatie kunnen namelijk sterk uiteen lopen. Bent u benieuwd geworden naar wat uw investering gaat kosten? Onze isolatiespecialist maakt graag een vrijblijvende berekening zodat u een idee heeft van de kosten. Wij laten u graag weten wat u kwijt bent voor nieuwe isolatie in uw woning.