Dakisolatie renovatie

Als u een oude woning gekocht heeft dan gaat u meestal direct renoveren. De meeste woningeigenaren denken vooral aan de optische dingen. Bijvoorbeeld een nieuw behang, nieuwe keuken of een nieuwe badkamer. Als u deze zaken geregeld heeft dan is het ook slim om te kijken of de woning verbeterd kan worden. Bijvoorbeeld of u de onkosten van uw vaste lasten naar beneden kan brengen. Een manier om uw vaste lasten naar beneden te brengen is door dakisolatie renovatie toe te passen. Bij uw renovatiewoning gaat u kijken of er al dakisolatie is toegepast. Als deze nog niet aanwezig is dan kan u overwegen om isolatie tegen het dak aan te plaatsen. Bij een schuin dak doet u dit vrijwel altijd tegen de binnenzijde van het dak dus op de zolder. Bij een plat dak doet u dit meestal aan de buitenzijde. Door uw oude renovatiewoning te isoleren kan u tot wel 30% op uw stookkosten besparen. Bij een oude woning gaat dit al snel om een paar honderd euro per jaar. Dit maakt het de moeite waard om niet alleen de optische zaken te renoveren. Naast een flinke besparing op uw vaste lasten kan u met dakisolatie renovatie ook het woonklimaat in huis verbeteren. Het is natuurlijk niet prettig als er telkens tocht in huis is. Met isolatie kan u het aantal tochtstromen flink beperken.

Controleer uw huidige dakconstructie voordat u gaat isoleren

Als u besloten heeft om uw dak te isoleren, dan raden wij u aan om eerst uw huidige dakconstructie te controleren. Vooral bij oude woningen kan het voorkomen dat er nog gaten en kieren in het dak zitten. Deze moet u eerst dichtmaken voordat u het dak kan isoleren. Het is ook handig om het dak te controleren op houtrot. Het is niet handig om een dak te isoleren dat beschadigd is door houtrot. Vooral bij oude woningen kan het hout in de jaren zijn aangetast. Als u het dak gecontroleerd en hersteld heeft kan u gaan beginnen met isoleren.

Vergeet het dampscherm niet

De meeste woningeigenaren vergeten per ongeluk het aanbrengen van een dampscherm als ze zelf gaan isoleren. Vooral als u aan de binnenkant van het dak gaat isoleren heeft u een dampscherm nodig. Dit plaatst u tegen het dak aan voordat u dakisolatie tegen het dak aan plaatst. Het dampscherm voorkomt dat damp in uw isolatie trekt. Als u geen dampscherm heeft dan gaat de kwaliteit en het rendement van isolatie al snel achteruit. U plaatst tenslotte dakisolatie om een mooi rendement te boeken. Dit is de reden dat u het dampscherm absoluut niet mag vergeten bij het plaatsen van dakisolatie. Dankzij het dampscherm bent u verzekerd van een hoog rendement. Als u het plaatsen van dakisolatie uitbesteed dan zal de isolatie expert automatisch een dampscherm plaatsen voordat ze aan de slag gaan met bijvoorbeeld glaswol.