Dakisolatie kopen

Als u besluit om uw dak te laten isoleren dan krijgt u te maken met verschillende materialen waar u uit kan kiezen. Dakisolatie kopen is geen eenvoudige klus. U moet ten eerste weten welk materiaal u gaat gebruiken voor de isolatie van het dak. U kan kiezen uit verschillende materialen met allemaal hun eigen unieke eigenschappen. De meeste woningeigenaren maken een keuze tussen: glaswol, steenwol, houtwol, kurk, cellulose en isolatieplaten. Sommige isolatiematerialen zoals isolatieplaten kunnen bij een plat dak ook aan de buitenzijde gemonteerd worden. Een plat dak is het enige dak met de mogelijkheid om zowel aan de binnenzijde als buitenzijde isolatie aan te brengen. Als u dakisolatie gaat kopen dan moet u rekening houden met de isolatiewaarde, brandveiligheid en natuurlijk het totale kostenplaatje van uw nieuwe dakisolatie.

Welk soort isolatiemateriaal gaat u gebruiken?

Voordat u überhaupt dakisolatie kan kopen is het belangrijk om na te denken over het isolatiemateriaal dat u kan gebruiken. Het soort isolatiemateriaal dat u kan gebruiken is afhankelijk van verschillende factoren. Ondanks de verschillende factoren die meespelen draait het natuurlijk ook om uw eigen persoonlijke voorkeur. Stel u gaat de dakisolatie zelf plaatsen dan weet u misschien dat glaswol lastig werken is. Het wol kan de huid irriteren en u kan last krijgen van onstoken ogen en prikkelende longen. Als u hier geen zin in hebt dan is het bij het zelf plaatsen misschien eenvoudiger om met isolatieplaten te werken. Dit maakt de keuze voor isolatiemateriaal ook altijd voor een deel persoonlijk. Stel u laat de isolatie wel uitbesteden dan is de kans groot dat u wel voor glaswol gaat kiezen. Glaswol is tenslotte vrij voordeliger per m2 en heeft een uitstekende isolatiewaarde. Reden genoeg om toch voor glaswol te kiezen en omdat u het zelf niet gaat plaatsen heeft u geen last van de negatieve eigenschappen. Als u gaat voor isolatieplaten dan moet u er wel rekening mee houden dat u waarschijnlijk de constructie van uw dak iets moet aanpassen. Het isolatiemateriaal kan u niet overal op plaatsen. Dit zijn allemaal zaken waar u qua budget en spullen rekening mee moet houden bij dakisolatie kopen.

Gaat u aan de binnenzijde of de buitenzijde uw dak isoleren?

Als u een plat dak heeft dan kan u als enige de isolatie aan de buitenkant aanbrengen. Dit is alleen mogelijk met een plat dak en dus niet met een schuin dak. Alleen als u eenmaal een plat dak heeft moet u gaan nadenken waar u de isolatie gaat aanbrengen. Doet u dit aan de buitenkant of toch wel aan de binnenkant? Bij het plaatsen van isolatie aan de buitenzijde moet u met verschillende dingen rekening houden. Bijvoorbeeld dat de isolatieplaten onder een bepaalt afschot geplaatst moeten worden zodat het water wel kan aflopen. U heeft dan isolatieplaten met standaard afschot nodig. Deze zijn gewoon verkrijgbaar maar u moet er wel rekening mee houden bij het kopen van isolatie. Als het water namelijk op de platen blijft staan dan merkt u dit in de isolerende werking. Dit gaat uiteindelijk ten kosten van uw rendement en natuurlijk wilt u dit niet. Zorg er dus voor dat u hiermee rekening houdt bij het kopen van dakisolatie.