Dakisolatie jaren 30, 70 en 80 woning

Het kopen van een oude woning is vaak een stuk voordeliger dan een nieuwbouw woning. Dit is voor een hoop mensen de reden dat ze een jaren 30, 70 of 80 woning kopen. Het nadeel van een jaren 30, 70 en 80 woning is dat ze vrij oud zijn. Ze zijn dus niet geïsoleerd en voldoen niet aan de eisen die we vandaag de dag stellen. De meeste woningen verdienen een flinke opknapbeurt en het aanbrengen van isolatie behoort daarbij. Bij de bouw van de woningen was er nog helemaal geen sprake van isolatie en het nut ervan. De woningen zijn dus vanuit de bouw niet geïsoleerd en de oude woning eigenaar heeft er ook niet altijd geld in gestopt. Het isoleren van een oude woning is vaak een grote taak die u het beste kan uitbesteden aan een isolatie expert. Een expert kan eventueel direct alles in één keer tegelijk aanpakken. Als u alles in één keer laat isoleren dan is het rendement groot. Vooral bij oude woningen is er een hoop winst te behalen op isolatiegebied. Het is de moeite waard om uzelf in te lezen over bijvoorbeeld dakisolatie, maar ook andere vormen van isolatie.

Waar moet u rekening houden met het aanbrengen van dakisolatie?

Een jaren 30, 70 of 80 woning gaat natuurlijk al even mee. Het is daarom een aanrader om eerst de dakconstructie zelf te bekijken. Zijn er gaten of openingen die gedicht moeten worden? Dit kan een reden zijn waardoor u nog meer warmte gaat verliezen zelfs als uw dak geïsoleerd is. Bij oudere woningen kan het helaas ook voorkomen dat er houtrot is ontstaan in het dak. Dit soort dingen moeten eerst gerepareerd worden voordat u kan beginnen met een dakisolatie. Het type dakconstructie dat u heeft is ook bepalend voor het soort isolatiemateriaal dat gebruikt kan worden. Het kan voorkomen dat bij bepaalde daken alleen een bepaalt soort isolatiemateriaal gebruikt kan worden. Bij een schuin dak kan bijvoorbeeld alleen de binnenzijde geïsoleerd worden. Als u een plat dak heeft dan kan u ook de buitenkant laten isoleren.

Direct de rest mee isoleren

Een nadeel aan een jaren 30, 70 of 80 woning is vaak dat niet alleen dakisolatie hard nodig is. De rest mee laten isoleren kan een slimme keuze zijn. Natuurlijk kan u flink besparen op het warmteverlies met dakisolatie. Alleen de isolatie is nog niet voldoende om het complete huis te isoleren. U zal bijvoorbeeld nog altijd via de vloer of spouwmuren warmte verliezen. Misschien is de woning ook nog niet voorzien van isolatieglas? Wij raden u aan om niet alleen te kijken naar dakisolatie, maar ook naar de andere delen in uw woning. U kan deze onderdelen direct laten isoleren door een isolatie expert die bij u langskomt. Soms kan u ook korting krijgen als u meerdere onderdelen tegelijk laat isoleren door een vakman. Informeer gerust naar de mogelijkheden om uw woning vakkundig te laten isoleren door een echte vakman.