Dakisolatie huurwoning

Huurwoning eigenaren denken vaak niet na over de dakisolatie van hun woning. Ze vinden dit meer een klus voor de huureigenaar. Toch is dit niet helemaal waar want als bewoner van de huurwoning kan u ook profijt hebben van een investering in dakisolatie. Uiteraard is het wel aan te raden om alleen uw huurwoning te laten isoleren als u van plan bent om er nog minimaal 10 jaar te gaan wonen. Het is ook nodig om toestemming te vragen aan de huurbaas voor het plaatsen van dakisolatie. Sommige huurbazen zullen misschien zelfs aanbieden om een deel van de isolatie te betalen. Dit doen ze vanwege de meerwaarde die het later zal opbrengen bij een nieuwe verhuur van de woning. Als eigenaar van de huurwoning is het vooral van belang dat u zelf op uw maandelijkse lasten kan besparen. Dit is de reden dat ook steeds meer huurwoning eigenaren overwegen om dakisolatie in hun huurwoning aan te brengen. De meeste huurwoningen zijn absoluut niet optimaal geïsoleerd. Vooral niet omdat de huureigenaar hier liever geen aandacht aan besteed. Het aanbrengen van dakisolatie is de enige oplossing om dit mogelijk te maken.

Bekijk het energieverbruik van uw huurwoning

Een huurbaas is verplicht om vooraf te laten weten wat het energieverbruik van de woning is. Huurders weten dan waar ze aan toe zijn op het gebied van huur en verbruik. Voor een verhuurder kan het wel interessant zijn om een woning te isoleren. Doordat het inzicht in het verbruik verplicht is om te melden kan het voorkomen dat bewoners de woning niet willen huren. Ze willen de woning niet huren vanwege de hoge energielasten. Of ze willen de woning alleen tegen een lagere prijs huren ter compensatie. Als de energierekening omlaag gaat zijn meer mensen bereid om huur te betalen of meer huur te betalen. Dit zou voor de huurbaas een argument kunnen zijn om een huurwoning te isoleren.

Verplicht maken van isolatie in huurwoningen

De regering is regelmatig bezig geweest met de mogelijkheden om de isolatie van huurwoningen verplicht te maken. Op dit moment is het nog niet verplicht, maar er is een kans dat dit in de toekomst wel verplicht gaat worden. Er zijn wel voorstellen die op dit moment er nog niet door zijn, maar het verplicht moeten stellen voor huurbazen om de woningen te isoleren. In de toekomst zou dit kunnen betekenen dat niet geïsoleerde woningen niet meer verhuurd mogen worden. Voor de huureigenaar kan deze regeling interessant zijn om nu alvast te investeren in isolatie. Vooral als u misschien zelf bereid bent om een deel te betalen. U kan dit voorstel altijd indienen bij de huurbaas en aangeven dat het straks misschien verplicht is om dakisolatie te hebben in de huurwoning. Dit zou net het belangrijke stapje kunnen zijn waarom de huurbaas wil meewerken aan nieuwe dakisolatie in uw huurhuis. Daarnaast kan u mooi besparen op de energierekening door te kiezen voor nieuwe dakisolatie.