Dakisolatie glaswol

De laatste jaren zijn er verschillende methodes ontstaan om het dak te isoleren. Ondanks alle verschillende isolatiematerialen in omloop kiezen de meeste woningeigenaren voor een dakisolatie met glaswol. Glaswol is zeer milieuvriendelijk en heeft een uitstekende isolatiewaarde. Het wol is zo milieuvriendelijk doordat het gemaakt wordt uit gerecycled glas. Dit glas wordt gecombineerd met zand waardoor er wol gespind kan worden. Het wol wordt in verschillende vormen geproduceerd, maar we kennen allemaal wel de grote rollen met glaswol. Doordat de dekens isolatie onder de meeste woningeigenaren wel bekend zijn kiest bijna iedereen voor glaswol als isolatiemateriaal in huis. Als u ook van plan bent om uw woning te isoleren met glaswol dan hebben wij een aantal handige tips voor u op een rijtje gezet.

De voordelen van dakisolatie met glaswol

Natuurlijk zitten er een aantal voordelen aan het isoleren van een woning met glaswol. Wij hebben deze voordelen even voor u op een rijtje gezet zodat u een idee heeft van de mogelijkheden. Eén van de voordelen waarom veel mensen kiezen voor glaswol is omdat het heel eenvoudig te plaatsen is. Bijna iedereen kan hierdoor zelf isolatie tegen het plafond aan plaatsen. Zelfs als u totaal geen ervaring heeft met het plaatsen van isolatie is het eenvoudig zelf uit te voeren. Dit is de reden dat veel mensen kiezen voor glaswol als isolatiemateriaal. Nog een pluspunt is dat glaswol brandveilig is. U hoeft dus niet bang te zijn dat uw zolder extra snel afbrand door het plaatsen van glaswol dakisolatie. U kan op een veilige manier uw woning isoleren en profiteren van de voordelen. Nog een pluspunt is dat glaswol vrij flexibel is. Het maakt dus niet uit of uw oppervlakte niet helemaal glad is. Het wol zorgt altijd voor een uitstekende isolatiewaarde ook op oneffen oppervlakte. Het laatste voordeel is dat glaswol van alle isolatiematerialen de voordeligste variant is.

Nadelen van glaswol dakisolatie

Aan alle voordelen zitten ook nadelen dus ook aan glaswol. Misschien wel het grootste nadeel van glaswol is de plaatsing ervan. Natuurlijk is dit niet moeilijk, maar het nadeel van glaswol is vooral dat het materiaal irriteert. U heeft echt beschermende handschoenen en kleding nodig om glaswol te plaatsen. Tijdens het plaatsen komen er minerale vezels vrij deze irriteren bij aanraking op de huid. Helaas werkt speciale kleding alleen vaak niet voldoende. Zo kunnen de vezels ook in de longen terechtkomen en kan u last krijgen van ontstekingen aan de ogen. Het is belangrijk om bij het plaatsen van glaswol als dakisolatie rekening te houden met uw gezondheid. Als u niet voldoende beschermingsmiddelen in huis heeft dan kan u overwegen om glaswol te laten plaatsen door een isolatie expert. U bent misschien iets meer kwijt, maar u weet wel dat het zonder gevaar voor uw eigen gezondheid geregeld wordt. Het verschil is vaak niet eens enorm groot doordat een isolatie expert glaswol vaak voordeliger kan inkopen. Daarnaast heeft u er zelf geen werk aan om glaswol als isolatie te plaatsen op uw zolder. Dit is natuurlijk mooi meegenomen als u de klus laat uitbesteden aan een expert.